Uzay tarihinde bir ilk: Uyduya Bluetooth ile bağlandılar!

Hubble Network kısa bir süre önce birçok kişinin imkansız olduğuna inandığı bir şeyi başardığını duyurdu. Şirket 600 km uzaklıktan başarılı bir şekilde bağlantı kurulduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2024 10:28 GÜNCELLEME 07.05.2024 10:28 TEKNOLOJİ
Uzay tarihinde bir ilk: Uyduya Bluetooth ile bağlandılar!
Uzay tarihinde bir ilk: Uyduya Bluetooth ile bağlandılar!

Hubble Network kısa bir süre önce birçok kişinin imkansız olduğuna inandığı bir şeyi başardığını duyurdu; doğrudan uzaya Bluetooth bağlantısı kurarak tarihte bu başarıyı elde eden ilk şirket oldu. 

600 KM UZAKLIKTAN SİNYAL ALABİLDİLER

Bu yılın başlarında Seattle merkezli girişim, ilk iki uydusunu SpaceX'in Transporter-10 araç paylaşım göreviyle Kaliforniya'nın orta kıyısındaki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden yörüngeye fırlattı.

O zamandan bu yana, basit bir 3,5 mm Bluetooth çipinden 600 km mesafeden başarılı bir şekilde sinyal aldılar.

Hubble Network, özellikle Bluetooth cihazlarının yakındaki cihazlara bağlanırken sıklıkla karşılaştığı zorluklar göz önüne alındığında şüpheyle karşılanmasına rağmen, eleştirenlerin haksız olduğunu kanıtlamış oldu.

Hubble Network'ün kurucu ortağı ve CEO'su Alex Haro, "Sinyalleri doğrudan Bluetooth çiplerinden gönderebileceğimizi ve uzayda 600 km mesafeden alabileceğimizi göstererek yeni bir olasılıklar alanı açtık" dedi.

PEKİ BU NE İŞE YARAYACAK?

Şirkete göre, kullanıma hazır herhangi bir Bluetooth cihazını bir yazılım güncellemesiyle Hubble'ın uydu ağına bağlamak (hücresel sinyal alımı olmasa bile) potansiyel olarak 20 kat daha az pil tüketimi ve 50 kat daha düşük işletme maliyetiyle küresel kapsama alanı sunabilir.

Mevcut düşük güçlü, düşük maliyetli sensörleri kullanan sayısız uygulamada, ek pahalı uzay özellikli donanıma ihtiyaç duyulmadan geliştirilebileceği belirtiliyor.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR