X, Türkiye'de temsilcilik açtı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, "Sosyal medya platformu X, Türkiye'de temsilcilik açtı" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2024 18:35 GÜNCELLEME 22.05.2024 23:48 TEKNOLOJİ
X, Türkiye'de temsilcilik açtı
X, Türkiye'de temsilcilik açtı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, X sosyal medya platformunun Türkiye'de temsilcilik açmasına yönelik, "Nisan ayının sonuna doğru İstanbul'da bir şirket kurdular, resmi muhatabımız haline geldiler. Hem Türkiye'de vergi ödeme noktasında hem de doğrudan yaptırımlar uygulama noktasında ciddi bir kazanım elde etmiş olduk." dedi.

Almanya'nın Leipzig kentinde devam eden Uluslararası Ulaştırma Forumu'nda (ITF) Türkiye'yi temsil eden Bakan Uraloğlu, AA muhabirine X sosyal medya platformunun Türkiye'de temsilcilik açmasına dair açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya mecralarında bilgi paylaşımları yapıldığına işaret eden Uraloğlu, "Bunlar paylaşılırken bizim de ülkemizin çıkarlarını, maddi manevi değerlerini koruma noktasında reflekslerimiz, bazı yasal düzenlemelerimiz var. Ülkemizin kurallarını uygulama ve milli çıkarlarımızı koruma noktasında gayretimiz var. Bütün bu platformların ülkemizde mutlaka temsilci veya temsilcilikler bulundurmasını istiyoruz." diye konuştu.

Uraloğlu, geçen aya kadar eski adı Twitter olan X haricindeki sosyal medya platformlarının Türkiye'de temsilcilikler açtığını anımsatarak, bu platformla sürekli görüştüklerini bildirdi.

"HASSAS SÜREÇ YÜRÜTTÜK"

Kamuoyunda "yasaklamacı zihniyet" algısı da oluşturmamak için hassas süreç yürüttüklerini anlatan Uraloğlu, "X'i çok kez uyardık. Belli dönemde reklam yasakları koyduk ve Twitter'ı gerek şifahi görüşmelerde gerekse yazılı olarak daha üst perdeden uyardık. Bu uyarılar nispeten süreci biraz daha hızlandırma adına katkı sağladı." ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, konunun Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde de gündeme geldiğine işaret ederek, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile de yakın çalışma yürüttüklerini anlattı.

X ile görüşmelerde aşama kaydedilmesine rağmen bir süre sonuca erişilemediğini dile getiren Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Bu reklam yasağından sonra da net bir şekilde bant daraltma uygulamasının başlayacağını bildirdik. Bunları Cumhurbaşkanımızın ve Kabinenin bilgisi dahilinde yaptık. Onun üzerine Twitter'ın biraz daha konunun hassasiyetini anladığını düşünüyoruz ki ona yönelik de nisan ayının sonuna doğru İstanbul'da bir şirket kurdular, resmi muhatabımız haline geldiler. Hem Türkiye'de vergi ödeme noktasında hem de doğrudan yaptırımlar uygulama noktasında ciddi bir kazanım elde etmiş olduk. Sabrederek doğru metotla sonuca ulaştık."

KAYNAK : AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Asim 3 hafta önce Şikayet Et
    Açın vergi ödeyin eleman çalıştırın ekonomiye faydanız olsun
    Cevapla
  • 1071 3 hafta önce Şikayet Et
    Hah şöyle hizaya gelin densizler !..
    Cevapla
  • verme 3 hafta önce Şikayet Et
    kafa ona gøre cok kez uyarmak yerine bir hafta sure verirsin ceza yazarsin usa uyari olmaz durmadan o dk ceza verilir bes yil uyari mi olur
    Cevapla
  • Misafirr 3 hafta önce Şikayet Et
    Darısı tiktok un başına
    Cevapla
  • Ahmet 3 hafta önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım Instagram için de temsilcilik acil açılması gerekir. İnsanlar mağdur oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR