Ölüm Vadisi'nde termometreler 50 dereceyi gösterdi

Yaz sıcaklarının bastırmasının ardından Ölüm Vadisi’ni ziyarete giden Amerikalılara yollara konulan tabelalar aracılığıyla aşırı sıcak hava uyarısı yapılmaya başlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.06.2024 17:12 GÜNCELLEME 10.06.2024 10:58 TEKNOLOJİ
Ölüm Vadisi'nde termometreler 50 dereceyi gösterdi
Ölüm Vadisi'nde termometreler 50 dereceyi gösterdi

Deniz seviyesinin 86 metre altında bulunan ve Kuzey Amerika’nın en alçak noktası olarak kayıtlara geçen Güney Kaliforniya’daki Death Valley (Ölüm Vadisi), aynı zamanda dünyanın en sıcak bölgesi olarak da ün yapmış. Yaz sıcaklarının bastırmasının ardından Ölüm Vadisi’ni ziyarete giden Amerikalılara yollara konulan tabelalar aracılığıyla aşırı sıcak hava uyarısı yapılmaya başlandı.

Ulusal parkın içinde yer alan ziyaretçi merkezinin girişindeki dijital termometre, dünkü ısıyı 50 derece olarak ölçtü. Verilerin bilimsel olarak kaydedildiği geçmiş yüzyıla bakıldığında dünyada tespit edilen en yüksek hava sıcaklığının Ölüm Vadisi'nde ölçüldüğü görülüyor.

Bölgede bulunan Furnace Creek'te 10 Temmuz 1913'te kayıtlara geçen 56.7 derecelik sıcaklık, kimi uzmanlar karşı çıksa da dünyada ölçülmüş en yüksek hava derecesi rekoru olarak sayılıyor. Bütün bilim insanlarının mutabık kaldığı en yüksek sıcaklık ise yine Ölüm Vadisi'nde 16 Ağustos 2020 tarihinde 54,4 derece olarak kaydedilmişti.

KAYNAK : AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • İhsan 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu kadar cana kiydilar yanlarinami kalacak.Yarabbi bu dunyadada ABD ye cehennemi yaşat yarabbi
    Cevapla
  • Kul insan 1 hafta önce Şikayet Et
    Amerika 'yı çok kötü günler bekliyor sanırım çünkü milyonlarca masum insanları katlettiler. Rabbimiz Allah'ın cc kuralları gereği şudur ki zaman dolunca zalimlerin kökünü kazır. Hem bu dünyada hem ahirette bu mutlaka olacak.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Nesliniz kurusun. Yıkılasınız yok olasınız...
    Cevapla
  • Muhammed es suud 1 hafta önce Şikayet Et
    Adana daha beter,
    Cevapla
  • türkiye sevdalısı 1 hafta önce Şikayet Et
    bunlar bizim cizreyi görmemişler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR