Uzmanlar uyardı! Yeni çıktı, bütün telefonları tehdit ediyor!

Siber güvenlik araştırmacıları, nitelikten ziyade niceliğe öncelik verdiği görülen yeni ve oldukça benzersiz bir kötü amaçlı yazılım kampanyası gözlemledi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.06.2024 10:42 GÜNCELLEME 29.06.2024 10:42 TEKNOLOJİ
Uzmanlar uyardı! Yeni çıktı, bütün telefonları tehdit ediyor!
Uzmanlar uyardı! Yeni çıktı, bütün telefonları tehdit ediyor!

Bilgisayar korsanları bir cihazı ele geçirdiklerinde, genellikle tek bir kötü amaçlı yazılım parçası dağıtırlar ve bilgisayarı nihai hedefleri için kullanırken görünmez ve kalıcı olmak için ellerinden geleni yaparlar.

Ancak Unfurling Hemlock adlı bu yeni kampanya bunun tam tersini yaparak siber suç dünyasında öne çıkmasını sağlıyor. Araştırmacılar, kurbanın kötü amaçlı yazılım yürütülebilir dosyalarını etkinleştirdiğinde, bir avuç farklı kötü amaçlı yazılım, bilgi hırsızı ve botnet yürütülebilir dosyası aldığını söylüyor.

KÖTÜ AMAÇLI YAZILIM KÜME BOMBASI

Kötü amaçlı yazılımın siber güvenlik çözümleri tarafından yakalanması muhtemeldir, ancak araştırmacılar saldırganların en azından bazı yüklerin tasfiyeden kurtulacağını umduklarına inanmaktadır.

Cihazlara bırakılan yükler arasında Redline (popüler bir bilgi hırsızı), RisePro (yakında çıkacak bir bilgi hırsızı), Mystic Stealer (hizmet olarak kötü amaçlı yazılım bilgi hırsızlığı), Amadey (yükleyici), SmokeLoader (başka bir yükleyici), Protection Disabler (Windows Defender ve diğer güvenlik özelliklerini devre dışı bırakan bir yardımcı program), Enigma Packer (gizleme aracı), Healer (güvenlik önleme çözümü) ve Performance Checker (kötü amaçlı yazılım yürütme performansını izleyen ve günlüğe kaydeden bir yardımcı program) bulunuyor.

Araştırmacılar, bu "kötü amaçlı yazılım küme bombasının" ilk olarak Şubat 2024'te keşfedildiğini söyledi. Hepsi Unfurling Hemlock ile bağlantılı benzersiz özelliklere sahip 50.000'den fazla küme bombası dosyası gördüklerini iddia ettiler.

KrakenLabs, Unfurling Hemlock'un arkasındaki tehdit aktörlerinin kim olduğunu kesin olarak söyleyemez, ancak Doğu Avrupa kökenli olduklarından oldukça eminler.

Bu yöne işaret eden kanıtlardan bazıları, bazı örneklerde Rusça dilinin kullanılması ve bölgedeki siber suç gruplarının yaygın olarak kullandığı bir barındırma hizmetiyle ilgili Otonom Sistem 203727'nin kullanılmasıdır.

Neyse ki, bu kampanya aracılığıyla dağıtılan kötü amaçlı yazılım iyi biliniyor ve çoğu saygın antivirüs programı tarafından işaretleniyor.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR