Güney Kore'den Star Wars projesi! Bunu yapan Dünyadaki ilk ülke olacak...

Güney Kore, Kuzey Kore'ye ait insansız hava araçlarını (İHA) düşürmek için lazer silahları konuşlandıracak ve bu şekilde bu tür silahları orduda konuşlandıran ve kullanan dünyadaki ilk ülke olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 11.07.2024 09:19 GÜNCELLEME 11.07.2024 10:02 TEKNOLOJİ
Güney Kore'den Star Wars projesi! Bunu yapan Dünyadaki ilk ülke olacak...
Güney Kore'den Star Wars projesi! Bunu yapan Dünyadaki ilk ülke olacak...

Ülkenin silah tedarik ajansı 11 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Güney Kore'nin Kuzey Kore'ye ait insansız hava araçlarını (İHA) düşürmek için lazer silahları konuşlandıracağını ve bu şekilde orduda bu tür silahları konuşlandıran ve kullanan dünyadaki ilk ülke olacağını duyurdu.

GÜNEY KORE, LAZER PROGRAMINA "YILDIZ SAVAŞLARI PROJESİ" ADINI VERİYOR

Güney Kore Savunma Tedarik Programı İdaresi (Dapa) yaptığı açıklamada, Güney Kore ordusunun Hanwha Aerospace ile geliştirdiği insansız hava araçlarını vuran lazer silahlarının etkili ve ucuz olduğunu, atış başına 2.000 won (1,96 Singapur doları) ödediğini, ancak sessiz ve görünmez olduğunu belirtti.

Dapa, "Ülkemiz dünyada lazer silahlarını konuşlandıran ve kullanan ilk ülke haline geliyor ve ordumuzun Kuzey Kore'nin insansız hava aracı provokasyonlarına yanıt verme yeteneği daha da güçlenecek" diyerek, bu silahların gelecekteki savaş alanlarında oyun değiştirici olacağını söyledi.

10 İLA 20 SANİYEDE ETKİSİZ HALE GETİREBİLİYOR

Dapa sözcüsü, düzenlediği brifingde, lazer silahlarının, 10 ila 20 saniye boyunca ışık huzmeleri ile insansız hava araçlarının motorlarını veya diğer elektrikli ekipmanlarını yakarak uçan insansız hava araçlarını düşürdüğünü açıkladı.

Aralık ayında beş Kuzey Kore insansız hava aracı, teknik olarak Pyongyang ile hala savaş halinde olan Güney Kore'ye girerek Seul'ün savaş uçaklarını ve saldırı helikopterlerini harekete geçirmesine ve bunları düşürmeye çalışmasına neden oldu; bu, 2017'den bu yana ilk kez gerçekleşen bir saldırıydı.

1950-1953 Kore Savaşı, bir barış antlaşmasıyla değil, ateşkesle ve iki Kore arasında silahsızlandırılmış bir bölgeyle sona erdi.

8 Ocak 2024'te Güney Kore'nin Yeonpyeong Adası'nda dikkat edilmesi gereken uyarı işaretleri görülüyor. FOTOĞRAF: Reuters

ABD, Kuzey ve Güney Kore'nin birbirlerinin hava sahasına insansız hava araçları göndererek, ortak sınırlarını düzenleyen ateşkesi ihlal ettiğini söyledi.

Kâr amacı gütmeyen düşünce kuruluşu Rand Corporation'a göre, Güney Kore, Çin ve İngiltere gibi ülkeler, yönlendirilmiş enerji silahları olarak da bilinen lazer silahlarını geliştirmek ve konuşlandırmak için yarışıyor.

Düşünce kuruluşu, insansız sistemlerin yayılmasının önlenmesinin yanı sıra uçuş halindeki füzelerin veya yörüngedeki uyduların hedef alınmasında da bu silahlara önemli bir ilgi olduğunu belirtti.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 2
  • delidumrul 2 ay önce Şikayet Et
    Bizim lazerler çoktan hazır ama resmi açıklama gelmedi. abd hele bi atak yapsın bak neler olacak....
    Cevapla
  • skymoon 2 ay önce Şikayet Et
    Hava acık bulutsuz ve pırıl pırıl olmalı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR