İki Türk mühendis İngiltere'de gündeme oturdu! Savaş uçakları için geliştirdiler...

İngiltere'nin savunma devi BAE Systems'te çalışan Türk mühendisler Emre Saldıran ve Mevlüt Uzun, savaş uçakları için dikkat çekici bir yapay zeka geliştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2024 06:59 GÜNCELLEME 23.07.2024 09:01 TEKNOLOJİ
İki Türk mühendis İngiltere'de gündeme oturdu! Savaş uçakları için geliştirdiler...
İki Türk mühendis İngiltere'de gündeme oturdu! Savaş uçakları için geliştirdiler...
 

Saldıran, Cranfield Üniversitesi'nde yapay zeka üzerine eğitim alarak bu alandaki bilgilerini projelerine entegre etti. Uzun ise yapay zekanın uzun öğrenme süreçlerini vurguluyor.

Saldıran ve Uzun, jetlerin it dalaşı yapay zekalarını geliştirerek pilotlara savaşta stratejik bilgi sunmayı amaçlıyor. Bu yapay zeka, simülasyonları daha gerçekçi hale getirip pilotların kararlarını iyileştirmelerine yardımcı oluyor.

Uzun, yapay zekanın pilotların bilgi yükünü hafifletmeye yardımcı olduğunu belirtiyor. Yapay zeka, hangi hareketlerin yapılması gerektiği ve ne zaman hızlanıp yavaşlanacağı konusunda pilotlara tavsiyeler veriyor.

Teknoloji, savaş uçaklarının performansını artırabilirken, gerçek savaş koşullarındaki etkinliği hakkında kesin bilgi bulunmuyor. Saldıran ve Uzun'un geliştirdiği yapay zeka, pilot eğitimleri ve simülasyonlar için önemli bir araç olabilir.

ÜLKE BASININDA GÜNDEM OLDU

Türk mühendislerin başarısı İngiltere basınında gündem konusu oldu. BBC’nin teknoloji muhabiri Michael Dempsey, Türk mühendislerin geliştirdiği teknolojiyi kaleme alarak övgüler dizdi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 90 TÜMÜ
  • Emmi 1 ay önce Şikayet Et
    fetö'cüler hainler o silahlar müslümanlara en çokta Türkler e karşı
    Cevapla
  • Ömer 1 ay önce Şikayet Et
    Gelin ülkenizde yapsanıza siz nasıl türksünüz gavura hizmet ediyorsunuz
    Cevapla
  • Seyyid El Fiskini 1 ay önce Şikayet Et
    İki Türk denmez iki İngiliz işçisi onlar. TÜRKLÜK İSLAMA VE VE TÜRK MİLLETİNE HİZMET ETMEKTİR...
    Cevapla
  • Erhan 1 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun bu zeka ile sana
    Cevapla
  • balıkcı 1 ay önce Şikayet Et
    Aynen orda kalsınlar
    Cevapla
  • Silke 1 ay önce Şikayet Et
    Osmanli Torunlari Kime hizmet ediyorsunuz. Ülkenize dönün. Oralar size vatan olmaz. Kendinize gelin.
    Cevapla
  • Üzgün yönetici 1 ay önce Şikayet Et
    Mülakat yaptığım mühendislerin bir kısmı Osman Gazi nin kim olduğunu bilmiyor, içlerinde Osman Gazi Üniversitesi mezunu da var. Hangi Osmanlı torunundan bahsediyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR