CrowdStrike, tüm dünyayı esir alan hatanın sebebini açıkladı

Siber güvenlik şirketi CrowdStrike, küresel yazılım sorunundan etkilenen Windows sistemlerinin yüzde 97'sinden fazlasının tekrar çevrim içi hale geldiğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.07.2024 18:57 GÜNCELLEME 26.07.2024 18:57 TEKNOLOJİ
CrowdStrike, tüm dünyayı esir alan hatanın sebebini açıkladı
CrowdStrike, tüm dünyayı esir alan hatanın sebebini açıkladı

Şirketten yapılan açıklamada, CrowdStrike'ın içerik güncellemesindeki bir aksaklık nedeniyle geçen hafta cuma günü birçok işletmenin sistemlerini etkileyen küresel yazılım sorununa ilişkin güncel bilgiler paylaşıldı.

'WİNDOWS SİSTEMLERİNİN YÜZDE 97'SİNDEN FAZLASI ÇEVRİM İÇİ HALE GELDİ'

Açıklamada, haftalık karşılaştırma yapıldığında, içerik güncellemesi öncesine kıyasla Windows sistemlerinin yüzde 97'sinden fazlasının tekrar çevrim içi hale geldiği, kalan sistemlerin çevrim içi hale getirilmesi için ekibin kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

HATANIN SEBEBİ BELLİ OLDU

Şirketin daha önce yaptığı açıklamada, güncellemeleri hatalara karşı kontrol etmek amacıyla kullanılan kalite kontrol aracındaki bir hatanın kusurlu güncellemenin yayınlanmasına neden olduğu aktarılarak, "İçerik doğrulayıcıdaki bir hata nedeniyle iki şablon örneğinden biri, sorunlu içerik verileri içermesine rağmen doğrulamayı geçti." ifadesi kullanılmıştı.

Microsoft'a siber güvenlik hizmeti sağlayan CrowdStrike'ın güncellemesiyle Microsoft işletim sistemi arasındaki kopukluk nedeniyle birçok sektörü etkileyen küresel yazılım sorunu, cuma gününden itibaren dünyanın birçok bölgesinde hayatı olumsuz etkilemişti.

Microsoft, küresel yazılım sorununun 8,5 milyon Windows cihazını etkilediğinin tahmin edildiğini bildirmişti.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • ferf 1 ay önce Şikayet Et
    yapanlar nasil osla sistemi biliyor yakin da sayisiz benzer sey olacak bence hata filan degil saldiri hepsi yalan søyliyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR