Maduro'dan flaş adım: Elon Musk'ı baş düşman ilan edip talimatı verdi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X'e 10 günlüğüne erişim yasağı getirilmesi için talimat verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.08.2024 08:44 GÜNCELLEME 09.08.2024 09:14 TEKNOLOJİ
Maduro'dan flaş adım: Elon Musk'ı baş düşman ilan edip talimatı verdi
Maduro'dan flaş adım: Elon Musk'ı baş düşman ilan edip talimatı verdi

Başkent Caracas'taki Devlet Bakanlığı Sarayı Miraflores'te destekçilerine seslenen Maduro, X'in Venezuela'da nefret ve şiddet yaydığını savundu.

Maduro, Ulusal Telekomünikasyon Komisyonu (CONATEL) ile konuştuğunu ve X'in 10 gün süreyle dolaşımdan kaldırılması için gerekli talimatı verdiğini bildirdi.

'TÜM KANUNLARI ÇİĞNEDİ'

ABD'li milyarder Musk'a tepki gösteren Maduro, "Elon Musk'ın sahibi olduğu X, tüm kanunları çiğnedi. Bu ülkede, faşizm, iç savaş, ölüm ve nefret yaymayı bırakın artık. X, Venezuela'nın tüm yasalarını ihlal etti. Venezuela'da yasalar var, yasalara saygı duyacağız. Venezuela'dan 10 günlüğüne defol X. Defol Elon Musk. Venezuela'da anayasa var, devlet var ve onlara saygı duymalısın." ifadelerini kullandı.

Aldığı karara ilişkin destekçilerinden yanında olmalarını isteyen Maduro, "Venezuela'da WhatsApp, Instagram ve TikTok dışında bir gün yeni sosyal medya platformlarının doğacağına inancım tamdır." değerlendirmesinde bulundu.

CANLI YAYINDA WHATSAPP'I SİLMİŞTİ

Nicolas Maduro, ülkede bazı kesimlerin WhatsApp üzerinden şiddet ve nefret yaydığını gerekçe göstermiş, bu uygulamayı canlı yayında silmişti.

BAŞ DÜŞMAN İLAN ETTİ

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ülkesinde 28 Temmuz'da yapılan devlet başkanı seçimini üçüncü kez kazanmıştı.

ABD'li milyarder Elon Musk, "seçime hile karıştırıldığını" öne sürmüştü.

Musk'ın suçlamalarına tepki gösteren Maduro, "Kavga mı istiyorsun Elon Musk? Ben hazırım, ben Bolivar'ın oğluyum, Chavez'in oğluyum, senden korkmuyorum." demişti.

Maduro, Venezuela'nın baş düşmanı ilan ettiği Musk'ı ülkedeki şiddet olaylarını kışkırtmakla suçlamıştı.

Musk da Maduro'ya verdiği yanıtta, düelloyu kazanması halinde Maduro'dan diktatörlükten istifa etmesini isteyeceğini ve kendisini sahibi olduğu SpaceX ile Mars'a ücretsiz göndereceğini ifade etmişti.

Diğer yandan, Maduro, seçimi kazandıktan sonra Miraflores Sarayı'nın balkonundan yaptığı konuşmada, Ulusal Seçim Konseyine yönelik hacker saldırısının arkasındaki kişinin Musk olduğundan emin olduğunu savunmuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 66 TÜMÜ
  • Ceviz Ağacı 1 ay önce Şikayet Et
    Merhum Erbakan vakti zamanında Milli Görüş kökenli bir iş adamına bir gazete dağıtım şirketi kur demişti. Sanırım adam ekonomik olarak riskli gördüğü için kuramamıştı... Şimdi ise Müslümanlar bir sosyal medya şirketi kurmalı... Tabi Elon Musk kadar yürekleri varsa...
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Maduro,nun duruşu Erdogan nın,duruşundan farkı yok, ALLAH yardımcıları olsun
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Aynen, diktatörlük yolunda.
    Cevapla
  • Erol 1 ay önce Şikayet Et
    En doğrusu engel koymak ve ceza olarak uzun süre kapatmak
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    BRICS 'e üye olmalı ve Venezuela'yı yanımıza almalıyız . Güçlü bir ortak para birimi benimsemeli , Altın , petrol , uranyum , NTE gibi kritik rezervlerimiz olmalı ve bir daha asla $ Dolar' ı telaffuz etmemeliyiz .
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    ABD dünyanın en zengin petrol rezervlerine sahip ülkesine ambargo uygulayıp , halkına eza çektirerek büyük bir hata halt etmiştir . Venezuela halkı , Bu siyon küreselcilerine tümden gıcık oldu .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR