Polonya'da vampir mezarı bulundu!

Polonya'da 13. yüzyıldan kalma "vampir mezarı" bulundu. Avrupa ülkesinin Chelm kentinde yer alan tarihi bir katedralde yenileme çalışması yapan işçiler, bahçedeki ağaç köklerini kaldırınca iki çocuğun kalıntılarıyla karşılaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.09.2024 17:16 GÜNCELLEME 18.09.2024 17:16 TEKNOLOJİ
Polonya'da vampir mezarı bulundu!
Polonya'da vampir mezarı bulundu!

Arkeologların yaptığı incelemelerde çocuklardan birinin, ölünün mezardan çıkmasını engelleyecek yöntemlerle gömüldüğü anlaşıldı. 

DIŞARI ÇIKACAKLARINI DÜŞÜNDÜKLERİ İÇİN FARKLI YÖNTEMLERLE GÖMMÜŞLER

Lublin Voyvodalığı Anıtlar Koruma Birimi, 12 Eylül'de Facebook'ta yaptığı açıklamada çocuklardan en az birinin vampir mezarı denen bu yöntemle gömüldüğünün kesin olduğunu belirtiyor. 

Toprak katmanlarını ve çevredeki çanak çömlek gibi bulguları inceleyen arkeologlar, gömü alanının 13. yüzyıla ait olduğunu tahmin ediyor.  

Yaşı ve cinsiyeti henüz belirlenmeyen çocuklardan birinin kafasının koparılmış halde bulunması bu düşüncenin temel dayanağı. Araştırmacılar kafanın yüz üstü şekilde mezara yerleştirildiğini de gözlemledi.

Ok işareti, çocuk "vampirin" bedeninin üzerine konan taşları gösteriyor (Lublin Voyvodalığı Anıtlar Koruma Birimi)

CESETLERİN ÜZERİNE AĞIR TAŞLAR VAR

Ayrıca cesedin gövdesinin üstüne ağır taşlar da konmuştu. Başka vampir veya zombi mezarlarında görülen bu hareketin, "şeytani bir varlık olduğu düşünülen kişinin mezardan çıkmasını engelleme" amacı taşıdığı tahmin ediliyor.

Kalıntıların çıkarılmasına liderlik eden arkeolog Dr. Stanisław Gołub, iki çocuğun da tabuta konmadığını ve klasik cenaze eşyalarının bulunmadığı söylüyor. 

Katedralin yakınlarında bilinen bir mezarlık olmamasını da göz önüne alan araştırmacılar, bölgenin kayıt dışı gömüler için kullanıldığını düşünüyor. 

Bunlara ek olarak gömü alanında kazıkları tutmak için açılan çukurlar da gözlemlendi. Polonya'daki diğer mezarlarda bu işaretler, ölülerin canlanıp canlanmadığını anlama amacıyla kullanılıyordu. 

Dr. Gołub bulgular hakkında şöyle diyor:

Gömü alanı, ölülerin dirilmesini engellemeyi amaçlayan vampir karşıtı uygulamaların izlerini açıkça gösteriyor.

Artık fantastik hikayelere konu olan vampirler, Ortaçağ Avrupası'nda daha gerçek bir korku kaynağıydı. Özellikle bugünkü Polonya'nın yer aldığı bölgelerde, bazı kişilerin öldükten sonra vampir olarak dönebileceğine inanılıyordu. 

2022'de yine Polonya'da 17. yüzyıldan kalma başka bir vampir mezarı bulunmuştu. Üst sınıftan olduğu düşünülen bir kadın, bölgede daha önce görülmeyen bir teknikle, boğazına orak konarak gömülmüştü.

Bazı topluluklar çeşitli hastalıkları da bu tür doğaüstü varlıklara bağlıyordu. Yakın zamanda yapılan çalışmalarda 18. yüzyılda vampirlikle suçlanan bazı kişilerin aslında verem olduğu ortaya çıkmıştı.

Son keşifteki bulguları incelemeyi sürdüren araştırmacıların, vampir mezarlara daha fazla ışık tutması bekleniyor.

KAYNAK : INDEPENDENT | HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 5
  • zafer gülten 1 gün önce Şikayet Et
    vampir neki,günümüzde 8 yaşında çocuğu boğarak,yumruklayarak öldüren,öldükten sonra dişlerini söken canavarlar var
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    vampir olduğunu nasıl anladınız. okuyucu ile alay mı ediyorsunuz
    Cevapla
  • Deli 1 gün önce Şikayet Et
    Atma ziya
    Cevapla
  • ozimus 1 gün önce Şikayet Et
    kıymışlar sabilere işte...
    Cevapla
  • MaKuS 1 gün önce Şikayet Et
    Bizim şeytanları nasıl gömelim acaba ?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR