O tarihe dikkat! Elektrikler kesilecek, telefonlar çekmeyecek

O tarihe dikkat. Elektrikler kesilebilir, telefonlar çekmeyebilir. Uzmanlar, o tarihte Dünya'nın jeomanyetik fırtınaya maruz kalabileceği konusunda kritik uyarı yaptı. Böyle bir durum gerçekleştiği takdirde elektrikler kesilebilir ve telefonlar çekmeyebilir.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2024 15:52 GÜNCELLEME 25.09.2024 16:09 TEKNOLOJİ
O tarihe dikkat! Elektrikler kesilecek, telefonlar çekmeyecek
O tarihe dikkat! Elektrikler kesilecek, telefonlar çekmeyecek

O tarihe dikkat. Elektrikler kesilebilir, telefonlar çekmeyebilir. Bilim insanları, Güneş'ten gelecek güçlü bir jeomanyetik fırtınanın bugün Dünya'ya ulaşmak üzere olduğunu açıkladı.

ELEKTRİKLER KESİLEBİLİR

Jeomanyetik fırtına yüksek enerji yüklü parçacıkların, Dünya'nın manyetik alanı ile etkileşime girmesiyle oluşuyor. Bu fırtına özellikle Kuzey Yarımküre'de etkili olacaktır.

Güneş tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? Güneş tutulması ne zaman 2024?Güneş tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? Güneş tutulması ne zaman 2024?

Space.com'un haberi doğrultusunda, Güneş’in yüzeyinden fışkıran plazma ve manyetik parçacıkların oluşturduğu koronal kütle atımı (CME), Pazar günü oldu. Halihazırda saatte 650 mil hızla ilerleyen Güneş plazmasının, bugün Dünya’ya ulaşacağı düşünülüyor.

TELEFONLAR ÇEKMEYEBİLİR

NASA ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA) uzmanları, fırtınanın Güneş'in yüzeyindeki büyük bir koronal kütle atımı (CME) sonucu ortaya çıktığını söylüyor. Jeomanyetik fırtınalar, özellikle elektrik şebekeleri, uydu sistemleri ve radyo iletişiminde kesintilere yol açmalarıyla bilinmektedir.

Fakat büyük bir kesinti ya da kalıcı bir hasar olacağı düşünülmüyor.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR