ASRock, Z890 serisi anakartlarla yeni Taichi çağını başlattı

Dünya çapında anakart, ekran kartı, mini PC ve oyuncu monitörleri üreten ASRock, yeni Taichi serisi amiral gemisi modelleriyle birlikte tüm Z890 anakart serisini tanıttı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2024 14:30 GÜNCELLEME 22.10.2024 14:30 TEKNOLOJİ
ASRock, Z890 serisi anakartlarla yeni Taichi çağını başlattı
ASRock, Z890 serisi anakartlarla yeni Taichi çağını başlattı

Yeni Z890 anakart serisi; ASRock Z890 Taichi Aqua, Taichi OCF, Taichi ve Taichi Lite modelleriyle birlikte teknoloji tutkunları için çok güçlü seçenekleri bir arada sunuyor. Ayrıca oyunculara yönelik olan Nova, Riptide ve Lightning gibi Phantom Gaming ailesine ait anakartlar ile, farklı kullanıcı tiplerine hizmet eden Steel Legend, LiveMixer ve Pro serisi anakartlar da yine Z890 ailesiyle birlikte geliyor.

En yeni Intel Core Ultra 200 serisi işlemcileri destekleyen yeni Z890 anakartlar, ekran kartları için PCI-Express 5.0, M.2 SSD desteği ve daha da önemlisi, tüm Z890 anakartlarda iki adet Thunderbolt 4 portu gibi yüksek hızlı bağlantı seçenekleri sunuyor.

TAICHI’NİN YENİ ÇAĞI

Beyaz tasarımıyla öne çıkan ASRock Z890 Taichi AQUA, Alphacool ile birlikte geliştirilen ve VRM ile M.2 için hem hava hem de su soğutmayı birleştiren benzersiz bir hibrit termal tasarım sunuyor. Z890 Taichi AQUA ayrıca, Gen-5 SSD’ler için çıkarılabilir ilk M.2 su bloğunu içeren bir tasarımla kurulumu hem basitleştiriyor, hem de çok kolay hale getiriyor.

Anakartın aşırı soğutma kapasitesi, 28+1+2+1+1 110A Güç Aşamalı SPS ve 2oz bakır çekirdeğe sahip 10 katmanlı PCB ile desteklenen son derece sağlam ve etkileyici bir güç tasarımıyla birleşiyor. Arka I/O paneli, sektörde bir ilk olarak tamamı USB Type-C'den oluşan 10 porta sahiptir. Ayrıca bu girişlerden iki tanesi 40Gbps hızında Thunderbolt 4 destekliyor. Ağ bağlantısı konusunda ise en yüksek hızda veri aktarımı sunabilmek için Wi-Fİ 7 2x2, 10Gbps ve 5Gbps Ethernet portları yer alıyor.

HIZ AŞIRTMA ŞİMDİ Z890 TAICHI OCF İLE TAICHI’YE GELİYOR

ASRock Z890 Taichi OCF, 10 katmanlı PCB ve sunucu kalitesindeki ultra düşük kayıplı iç çekirdeğiyle birlikte aşırı hız aşırtmalar için tasarlandı. Yenilikçi bellek tasarımı, ASRock’ın patent bekleyen Memory OC Shield teknolojisini içeriyor ve EMI gürültüsünü azaltarak belleğin hız aşırtma kararlılığını artırıyor. Bu sayede DDR5 hızları 10133 Mhz’e kadar çıkabiliyor. Yerleşik hız aşırtma araçlarının (OC Düğmeleri ve OC profil anahtarları) yanı sıra, aşırı hız aşırtma meraklıları için ElmorLabs OC Panel desteğiyle birlikte geliyor.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR