Aman dikkat! Bu güncellemeyi yapanların telefonu açılmıyor

Yakın zamanda yayınlanan Android 15 güncellemesi Google marka akıllı telefonları daha da güvenli hale getirmesi bekleniyordu. Ancak güncelleme bazı modelleri kullanılamaz hale getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2024 15:06 GÜNCELLEME 28.10.2024 15:06 TEKNOLOJİ
Aman dikkat! Bu güncellemeyi yapanların telefonu açılmıyor
Aman dikkat! Bu güncellemeyi yapanların telefonu açılmıyor

Google, yakın bir zamanda Pixel akıllı telefonları için yeni Android 15 işletim sistemini yayınladı. Güncellemnin ardından bazı kullanıcılar büyük sorun yaşadı. Bazı Pixel 6 sahipleri “Reddit” adlı topluluk platformuna cihazlarının birden bire çalışmayı durdurduğunu belirtti. 

Teknoloji portalı “Android Police”, güncellemeden sonra akıllı telefonların tamamen arızalandığı birkaç vakayı bildirdi.

BU GÜNCELLEMEYİ YAPANLARIN TELEFONU AÇILMIYOR

Android 15 güncellemesi ile ortaya çıkan sorun  bazı kullanıcılar için yüklemeden hemen sonra, bazıları için ise ancak yeni “Özel Alan” işlevini etkinleştirilmenin ardından ortaya çıktı. 

Etkilenen akıllı telefonlar artık açılamıyor ve herhangi bir girdiye yanıt vermiyordu.

Etkilenen kullanıcılar cihazlarının tekrar çalışmasını sağlamak için çeşitli yöntemler denediler. Ne fabrika ayarlarına sıfırlama, ne bilgisayara bağlanma ne de açma/kapama ve ses düğmelerine aynı anda basma başarılı oldu. Akıllı telefonlar tamamen işlevsiz kaldı.

NE YAPILMALI?

Güncellemeyi şimdilik yüklememiş olan Pixel 6 sahipleri güncellemeyyapmaktan kaçınmalı ve Google resmi olarak sorunlar hakkında yorum yapana ve bir çözüm sunana kadar Android 15 yüklemesini erteleyelebilir.

İbrahim Turna Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR