ABD'den flaş TikTok kararı! Resmen onaylandı

ABD'de federal mahkeme, Çinli sosyal medya platformu TikTok'un, ABD'li kullanıcıların verilerini topladığı gerekçesiyle yasaklanmasına ilişkin martta çıkarılan yasanın önünü açtı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.12.2024 22:19 GÜNCELLEME 06.12.2024 22:19 TEKNOLOJİ
ABD'den flaş TikTok kararı! Resmen onaylandı
ABD'den flaş TikTok kararı! Resmen onaylandı

ABD'de federal Columbia Bölgesi Temyiz Mahkemesi, Çinli fenomen sosyal medya uygulaması TikTok'un, ABD'de yasaklanmasına ilişkin sunulan yasaya karşı açtığı dava hakkında kararını verdi.

MAHKEME TİKTOK'UN ABD'DE YASAKLANMASI LEHİNE KARAR VERDİ

Üç yargıçtan oluşan Temyiz Mahkemesi heyeti, TikTok'un Çinli ana şirketinin popüler sosyal medya uygulamasını satmasını veya yasaklanarak erişime kapatılmasını gerektiren yasadan yana oy kullandı.

Mahkeme heyeti, TikTok'un, yasaklamanın Amerikan Anayasası'nın 1. Maddesi'ndeki ifade özgürlüğüne ve ABD'nin "açık internet" politikasına aykırı olduğu iddiasına karşı çıkarak, "Burada hükümet, ifade özgürlüğünü yabancı bir düşman ülkeden korumak ve bu düşmanın ABD'deki insanlar hakkında veri toplama yeteneğini sınırlamak için hareket etti. Bu nedenlerle başvuru reddedildi." değerlendirmesinde bulundu.

Yasanın yürürlüğe gireceği 19 Ocak 2025'e kadar TikTok'un elden çıkarılması gerektiği, aksi takdirde ABD'de kullanılamayacağına işaret edilen kararda, satılması sürecinde gelişmelere bağlı olarak Başkan Joe Biden'ın yasaklamaya karşı 90 günlük uzatma verebileceği de hatırlatıldı.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    tabiki ama önce vatsap yutup google fesbuk instagram kapatalım ha bide bir dolarlık baylok vardı .bunları bi silin ülkeden tiktokuda kapatırız.
    Cevapla
  • Kacarova 1 yıl önce Şikayet Et
    Sıra sende Türkiye,hadi bakalım inşAllah
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya korunmak içim amerikayı yasaklamalı.
    Cevapla
  • VatandaŞŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Kapatsın ######
    Cevapla
  • Tamer 1 yıl önce Şikayet Et
    Yîllardır abdnin yaptığını çin yapınca yasaklıyorlar.!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR