Günümüzden tamamen uzaktalar! Daha önce hiç temas kurulmamıştı! İlk kez görüntülendiler
Amazon'da, Massaco Nehri'nden adını alan izole bir yerli topluluk, yasadışı ormansızlaştırma baskılarına rağmen hayatta kalmaya devam ediyor. 250 kişilik olduğu düşünülen kabile, İlk kez otomatik kameralarla görüntülendi.
ABONE OLTopluluğa topraklarından geçen nehrin isminden dolayı Massaco deniyor. Ancak kendilerini tam olarak nasıl adlandırdıkları bilinmiyor.
Brezilya yağmur ormanlarına yerleştirilen otomatik kameralar, çiftçilerin baskısına ve Amazon'da yapılan yasa dışı ormansızlaştırma girişimlerine rağmen gelişen izole bir yerli topluluğunu ilk kez görüntüledi.
The Guardian'ın Pazar günü yayınladığı habere göre, Massaco halkı olarak adlandırılan yerli toplulukla daha önce hiç temas kurulmadı. Topluluğa topraklarından geçen nehrin isminden dolayı Massaco deniyor. Ancak kendilerini tam olarak nasıl adlandırdıkları bilinmiyor.
Benzer şekilde topluluğun dili, sosyal yapıları ve inanç sistemleri de bir gizem.
250 KİŞİLİK BİR TOPLULUK OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR
Brezilya Ulusal Yerli Halklar Vakfı'na (FUNAI) göre, tarım işletmeleri, ormancılar, madenciler ve uyuşturucu kaçakçılarının baskılarına rağmen Massaco nüfusu 1990'ların başından beri en az iki katına çıktı. Halihazırda 200 ila 250 kişilik bir topluluk oldukları düşünülüyor.
FUNAI söz konusu otomatik kameraları belirli aralıklarla yerlilere hediye olarak metal aletler bırakılan bir noktaya yerleştirdi. Bu uygulama, temas kurulmamış kişilerin alet almak için çiftliklere veya ormancılık kamplarına girmesini engellemek için başvurulan bir yöntem.
TOPRAĞA BİNLERCE DELİCİ CİSİM YERLEŞTİREREK KORUNUYORLAR
Daha önce bölgede yapılan dolaylı gözlemler, Massaco'ların üç metre uzunluğundaki yaylarla avlandıklarını ve köylerini ormanın içinde mevsimden mevsime başka yerlere taşıdıklarını göstermişti.
Massaco'lar, toprağa binlerce delici cisim dikerek köylerini yabancılardan korumaya çalışıyor.
FUNAI'den Altair Algayer, "Şimdi, detaylı fotoğraflar gelince Bolivya'daki Guaporé Nehri'nin karşı kıyısında yaşayan Sirionó halkına benzediklerini gördük," dedi.
"Ama yine de kim olduklarını söyleyemiyoruz. Halen gizemini koruyan çok şey var."
Hükümetler 1987'ye kadar yerli gruplarla temas kurma projelerine odaklanıyordu. Ancak temas kurulan yerliler yüzde 90'dan fazlası alışık olmadıkları hastalıklara maruz kalarak hayatlarını kaybedince Brezilya öncülüğünde yeni bir politika benimsendi.
O zamandan beri Peru, Kolombiya, Ekvador ve Bolivya da dahil olmak üzere Amazon ülkeleri, yerlilerle temas kurmamaya çalışıyor.
Uluslararası Yerli Halklar İzole ve İlk Temas Çalışma Grubu'nun taslak raporuna göre, Amazon ve Gran Chaco bölgesinde yaşayan 61 teyitli grup var ve yetkililer tarafından henüz doğrulanmamış 128 topluluk daha olduğu düşünülüyor.
-
fuzuli 2 saat önce Şikayet Etnasıl iletşim kurulmamış adamların kafasında plastik maske elinde sanayi üretimi ağaç baltası varBeğen Toplam 4 beğeni
-
Mustafa Temizel 15 dakika önce Şikayet EtO görüntüler sembolik, yani onlara ait değil reşo.Beğen
-
mavikan 4 saat önce Şikayet Etçok çağdaş ve laik bir kabile imiş :)))))))Beğen Toplam 11 beğeni
-
Ülkeci 4 saat önce Şikayet EtİTrail topluluğu bunların başında yer alıyor. İletişim kurulmayan kurulmak istenmeyen her türlü hastalık bulunabilen tek topluluk.Beğen Toplam 7 beğeni
-
DÜŞÜNEN ADAM 4 saat önce Şikayet EtOğlum akıllı olun. Hangi çağda yaşıyoruz adam gibi köy kurun aile kurun evlenin iş güç yapın. İnsanlığa bir faydanız olsun İslamiyetle tanışın mis gibi yaşayın. Bu ne biçim hayat böyleBeğen Toplam 6 beğeni