İngiliz gazeteciden Bayraktar TB3 paylaşımı! Kendi ülkesiyle resmen dalga geçti!

İngiliz gazeteci Mark Urban, Bayraktar TB3'ün test görüntülerini paylaşarak Türkiye'nin savunma sanayii adımlarını yakalamakta zorlanan Kraliyet Donanması ile dalga geçti.

ABONE OL
GİRİŞ 19.10.2025 09:46 GÜNCELLEME 19.10.2025 17:15 TEKNOLOJİ
İngiliz gazeteciden Bayraktar TB3 paylaşımı! Kendi ülkesiyle resmen dalga geçti!
İngiliz gazeteciden Bayraktar TB3 paylaşımı! Kendi ülkesiyle resmen dalga geçti!

Türk savunma sanayi dünyada ses getirmeye devam ediyor.

İngiliz gazeteci Mark Urban, dünya havacılık tarihinde kısa pistli bir gemiden tam otonom kalkış ve buraya iniş yapabilen ilk SİHA olan Bayraktar TB3'ün TCG Anadolu'daki test görüntülerini paylaşarak dikkat çeken ifadeler kullandı.

"EMİNİM HARİKA SLAYTLAR HAZIRLAMIŞLARDIR... O ESNADA TÜRKİYE"

Türkiye'nin savunma sanayii adımlarını yakalamakta zorlanan Kraliyet Donanması'nı ti'ye alan Urban, "SİHA'ların kullanabileceği hibrit uçak gemisi filosunu hizmete almaya söz verdiler. Eminim harika slaytlar hazırlamışlardır. O esnada Türkiye..." diye yazdı.

Urban'ın paylaşımı sosyal medyada büyük ses getirdi.

İngiliz gazeteci Mark Urban

SÜPERSONİK FÜZEYLE TAM İSABET

Bayraktar TB3, 19 Kasım 2024'te Muğla'nın Aksaz açıklarında TCG Anadolu'dan ilk uçuşunu başarıyla yaparak dünya havacılık tarihinde bir ilke imza atmıştı.

Milli SİHA bu başarısını 25-27 Mart 2025 tarihlerinde ROKETSAN üretimi İHA-122 süpersonik füzeyle deniz hedeflerine yapılan tam isabetli atışlarla taçlandırdı.

Bu testte lazerle hedefleme görevini havada bulunan Bayraktar TB2 SİHA üstlenmiş, böylece havada iki farklı SİHA'nın koordineli gerçekleştirdiği lazerle işaretleme ve hedefe angajman yeteneği de başarılı bir şekilde sergilenmişti.

Bugüne kadar İHA-122'nin yanı sıra milli mühimmatlar MAM-T ve MAM-L ile başarılı atışlar gerçekleştiren Bayraktar TB3, TEI tarafından yerli geliştirilen PD-170 motoruyla 25 Haziran 2024'te 36 bin 310 fit irtifaya ulaşarak önemli bir başarıya ulaştı.

Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilen kanat yapısının yanı sıra sahip olacağı kabiliyetlerle envantere girdiğinde sınıfındaki lider İHA olacak.

Görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olacak milli SİHA, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilecek.

Böylece keşif-gözetleme, istihbarat ve taşıdığı akıllı mühimmatlar ile taarruz görevlerini deniz aşırı hedeflere karşı icra ederek Türkiye'nin caydırıcı gücünde çarpan etkisi sağlayacak.

KAYNAK : STAR
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Muhabiri
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

İstanbul'da yaşayan Ekrem Öztürk, 2021 yılında Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Uzun süre kendi alanında metin yazarlığı yapan Öztürk, şu an Haber7.com'da "Muhabir - Editör" olarak görev yapmaktadır. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmakta ve bu değerleri meslek hayatında da ön planda tutmaktadır.
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    chpden hiç bir zaman hayır gelmez
    Cevapla
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Ingiltereye sihalar satalim parasini alip yakit parasi dahil ondan sonra sihalari vermeyelim aynisini ingiltere türkiyeye yapti birinci dünya savasinda parasini aldigi gemileri göndermedi hatta kömür parasini bile aldi
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    ingiliz ama chp li değil hayret
    Cevapla
  • Gerçek Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    saman kaç para saman ineklere yeterli seviyede üretebiliyor muyuz. ama benim favorim heykel dikmekteki marifetikiz ve akla zor gelecek Şahane heykel tasarımlarımız.
    Cevapla
  • Gerçek Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bazı arkadaşlar silah üretmeye gerek yok bunları alabilirler diyor. satmazsaniz kimse alamaz. kullamaya izin vermezseniz kimse kafasına göre istediği yerde kullanamaz. boş konusuyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR