Türkiye-Çin hattında kritik temas! Yeni işbirlikleri masada!

Bakan Kacır, Çin'de gerçekleştirdiği temaslarda Türkiye ile Çin arasındaki işbirliği ve yatırım fırsatlarını değerlendirdi. Görüşmelerde iki ülke arasındaki ekonomik ve teknolojik ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 10.09.2026 16:00 GÜNCELLEME 10.09.2026 16:00 TEKNOLOJİ
Türkiye-Çin hattında kritik temas! Yeni işbirlikleri masada!
Türkiye-Çin hattında kritik temas! Yeni işbirlikleri masada!

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kacır, Çin Halk Cumhuriyeti programı kapsamında Şiamın kentinde düzenlenen 26. Çin Uluslararası Yatırım ve Ticaret Fuarı’nı (CIFIT) ziyaret etti.

Kacır, fuar kapsamında düzenlenen “Geleceğin Yatırım Konferansı”nda Türkiye’nin yapay zeka alanındaki hedeflerini ve yatırım politikalarını anlattı.

TÜRKİYE’NİN YAPAY ZEKA VİZYONUNU ANLATTI

Bakan Kacır, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda ise şunları kaydetti:

“Çin Halk Cumhuriyeti Bilim ve Teknoloji Bakanı Sayın Yin Hejun ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede iki ülke arasındaki bilim, teknoloji ve inovasyon işbirliklerini değerlendirdik. Pekin Büyükelçiliğimizi ziyaret ederek Büyükelçimiz Sayın Selçuk Ünal ve çalışma arkadaşlarımızla bir araya geldik. Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı öncülüğünde düzenlenen ‘Geleceğin Yatırım Konferansı’nda, yapay zeka ile değişen ekonomilerde oluşacak fırsatların adil ve kapsayıcı şekilde dünyaya taşınabilmesi için atılması gereken adımlara dair Türkiye’nin görüşlerini ve yaklaşımını vurguladım. Ülkemizin güçlü sanayi ve teknoloji ekosistemini, yapay zeka alanındaki vizyonumuzu paylaştım.”

KAYNAK : Haber7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Muhabiri
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

İstanbul'da yaşayan Ekrem Öztürk, 2021 yılında Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Uzun süre kendi alanında metin yazarlığı yapan Öztürk, şu an Haber7.com'da "Muhabir - Editör" olarak görev yapmaktadır. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmakta ve bu değerleri meslek hayatında da ön planda tutmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL