'General Motor' Erke sivillere bırakıldı

2006’da yakıtsız ve sınırsız elektrik üreten makine icat ettiği iddiasıyla ortaya çıkan ve yönetiminde emekli paşaların da olması nedeniyle yerli General Motors adı takılan Erke’nin üst kadrosu değişti.

ABONE OL
GİRİŞ 02.04.2010 01:01 GÜNCELLEME 02.04.2010 01:01 TEKNOLOJİ
'General Motor' Erke sivillere bırakıldı
'General Motor' Erke sivillere bırakıldı

Yakıt gerekmeden sınırsız elektrik üreten makine yaptıklarını söyleyerek Türkiye’yi ayağa kaldıran, yönetim ve danışmanlığında emekli subayların da olduğu Erke’nin yönetim kurulu silbaştan değişti. Emekli askerlerin danışmanlık ve yöneticilik yaptığı, emekli orgenerallerin desteğini aldığı için yerli General Motor adı verilen Erke’nin Başkanı, ilk kurucularından Uğur Ayık oldu. Kamuoyunun önüne ilk çıktıkları 2006’da tek sözcüsü ve yönetim danışmanı olan emekli Tümgeneral Çetin Uğural’ın da artık şirkette olmadığı belirtildi. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarında Uğur Ayık’ın, tek başına imza yetkisine sahip (münferiden) Yönetim Kurulu Başkanı olduğu belirtildi.

ÜYELERİN TAMAMI DEĞİŞTİ

Yönetim Kurulu üyesi Bekir Murat Çeviköz hakkında, şirket herhangi bir açıklama yapmazken, daha önce Çeviköz Metal isminde bir şirketinin olduğu ve tasfiye edildiği ortaya çıktı. Şirketten, yönetim kurulu değişikliğiyle ilgili herhangi bir açıklamanın yapılmayacağı belirtildi. Uğur Ayık, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Faruk Canız’ın yerine geldi. Canız’dan önce de şirketin en büyük hissedarı olan Mustafa Naci Öztürk yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulunuyordu. Erke’nin ilk yönetim kurulu Cemal Çalışkan, Faruk Canız, İsmail Alptekin, Mustafa Naci Öztürk ve Sait Ruhi Başaran’dan oluşuyordu. Aralık 2009’da yapılan toplantıyla yönetim kurulu değişerek emekli generallerle çalışan yöneticilerin tamamı şirket yönetiminde ayrıldı. Kurulduğu dönemde 3 milyon lira olan şirketin sermayesi de son değişiklikle 7.5 milyon liraya yükseldi.

SÖZCÜSÜ EMEKLİ PAŞA UĞURAL’DI

Çağın buluşu olarak emekli Tümgeneral Çetin Uğural’ın şirket danışmanı sıfatıyla açıkladığı dönergecin 2007 yılında piyasaya çıkacağı belirtilmiş ancak herhangi bir ses çıkmamıştı. Dönergecin toplantısına Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, emekli Orgeneral Necati Özgen, emekli Orgeneral Kemal Yavuz, emekli Orgeneral Fikret Boztepe, emekli Korgeneral Köksal Karabay ve eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş ve Tuncay Özkan da katılmıştı. Bilimadamları, makinenin, ‘enerjinin sakınımı kanunu’ gereği mümkün olmadığını söylemişlerdi.

Popülaritesini CERN’e kaptırdı

Erke Dönergeci gündeme geldiğinde, enerji sıkıntısını bitirecek yakıt gerektirmeyen mucize cihaz olarak tanıtıldı. Vaad ettikleriyle herkesin büyük merakını çeken Erke, 2007’de tanıtımını yapacağını söylediği makineyi ortaya bir türlü çıkaramadı. Erke’nin sessizliği sürerken İsviçre’de ‘yüzyılın en büyük’ deneyi olan ve sınırsız enerji kaynağı üretmeyi de   hedefleyen CERN’deki deney, dönergecin, popülaritede papucunu dama attı. CERN’deki deneyde proton ve elektronlar yüksek hızda çarpıştırılarak  maddenin yeni hallerinin   bulunması hedefleniyor.

STAR

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Abdullah Öz 14 yıl önce Şikayet Et
    Erke denilen şey, 1923 zindeliği denilen şey miydi?. ergenekon yapılanmasıyla, 1925 den sonraki tüm devrimlerin yeniden yürürlüğe konması ve Türkiye Motorunun "devrimler"e göre çalıştırmak projesiydi galiba...Motor, marş yapardı belki, ama ne kadar çalışırdı, araç ne kadar yol alırdı, ne zaman kaza yapar yada şarampole yuvarlanırdı,işte bu tartışılabilirdi...Şu ana kadar erke motoru ,marş yapamadı, kontak arızası çıktı, ama ,bundan sonra da marş yapamaz diye bişey yok...Yolcular, ayakta uyursa, motor çalşabilir, yakıtı da darbe karşıtları olabilir...
    Cevapla
  • Ümit PEKPARLAK 14 yıl önce Şikayet Et
    Devir daim makinası aldatmacası.. Yıllardır bu iddialar ortada dolaşıyor ama şimdiye kadar bedava elde ettiği enerjiyi satarak para kazanan birini hiç duymadım. Enerji dünya üzerindeki bütün politikalara yön veren ve savaşlar çıkaran bir olgu. Enerjiyi bedava elde etmenin bir yolu olsaydı bunu birileri mutlaka yapardı. Zaten bu bilimsel olarak da mümkün değil. Şu anki bildiklerimize göre madde-enerji korunumludur. Enerji ya da madde yoktan var olmuyor. Bu kadar bilim adamı boş işlerle mi uğraşıyor sanıyorlar acaba ?
    Cevapla
  • HALİL ÖZÇAKIR 14 yıl önce Şikayet Et
    bir türlü çıkmadı ortaya. yönetimleri değişiyor bişeyler oluyor ama ürünün kendisi prototip i bir türlü çıkmıyor ortaya
    Cevapla
  • Emin Sağlam 14 yıl önce Şikayet Et
    EYVAH. Yazık oldu o projeye. 6 yıldan buyana hala piyasaya neden sürülemediği şimdi anlaşılıyor...kim bilir o bilgileri kimlere sattılar ve bu güne kadar geciktirdiler. yakında duyarız bir başka bir ülkenin onu piyasaya sürüp sahiplendiğini...
    Cevapla
  • ismilazimdegil 14 yıl önce Şikayet Et
    YÜZYILIN BULUŞU. O kişilere söylemek gerekir ki "Kral Çıplak". Yani siz yalan söylediniz farkında değil misiniz demek lazım. 2-3 ay sonra piyasaya çıkacak derken, 2-3 yıl oldu piyasa da yok mu satıyor acaba. Orada yer alan dinleyiciler de sanırım kandırıldıklarını söylemekten imtina ediyolar. Allah akıl fikir versin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR