Jüpiter'e dev meteor böyle çarptı VİDEO

Dünya'dan kat kat büyük bir hacme sahip olan ve Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni olan Jüpiter'e, devasa boyutlarda bir meteor çarptı! Üstelik bu çarpışma teleskoplar tarafından görüntülendi!

ABONE OL
GİRİŞ 25.08.2010 09:33 GÜNCELLEME 28.10.2019 14:53 TEKNOLOJİ
Jüpiter'e dev meteor böyle çarptı VİDEO
Jüpiter'e dev meteor böyle çarptı VİDEO

Dünya'mızın da içerisinde bulunduğu Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni olan Jüpiter, devasa kütleye ve hacme sahip bir gaz kütlesi olmasının zararlarını yaşıyor. Kütle çekim yasasına göre gök cisminin kütlesi ne kadar büyükse, o kadar cismi kendi çekim alanına alabilir. Jüpiter de Güneş Sistemi'nin en büyük kütleli gezegeni olarak, Kuiper Kuşağı'ndan kopup gelen asteroid'lerin birçoğunu kendisine doğru çekiyor.

 

 

 

Bu asteroid'ler arasında kimi zaman uydumuz Ay büyüklüğünde cisimler, kimi zaman daha da büyük cisimler yer alabiliyor. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, 20 Ağustos'ta Kumamot şehrinde bulunan ve Jüpiter'i gözlemleyen Masayuki Tachikawa, Ay'dan daha büyük boyutlarda olduğu düşünülen bir meteorun Jüpiter'e çarptığını görüntüledi. O görüntüleri de an be an kaydetti.

 

 

 

 

 

:: Çarpışma ile ilgili yorumlarınızı bizimle paylaşın

 SDN - http://shiftdelete.net

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Osmanlı Ruhu Canlandı 13 yıl önce Şikayet Et
    .... Hakkaten nerde bu meteor???
    Cevapla
  • 61.rahatsız 13 yıl önce Şikayet Et
    bu neydi. arkadan çıkmıştır bu kesin
    Cevapla
  • Mustafa Çakmak 13 yıl önce Şikayet Et
    Boyut karmaşası. Jüpiter dünyadan 12 kat büyüktür. Kabaca göktaşının yok ettiği alan Türkiye kadardır. Yani dünyaya Türkiye büyüklüğünde bir çarpma olsaydı uzaydan Türkiye ne kadar görünüyorsa o kadar bir kıpırtı olurdu... Biz buna dünyada olan insanlar olarak sinekmi geçmiş aa gezegenmi uçtu ki. gibi espri yapamazdık. Özetle ordaki olayı hissetmek gerekirse burdan görülebilecek kadar büyük ve hızlı bir olay olmuş orda ... haber çok sağlam bence... paylaşım için teşekkürler...
    Cevapla
  • Erdem ASLANTAŞ 13 yıl önce Şikayet Et
    Ne Bekliyodunuz. Dünya kadar meteor mu bekliyordunuz gösterilen görüntü dünyadan teleskopla çekilmiş ve meteorda jüpiter kadar değil filmlerde alıştığınız görüntü beklmeyin ortadaki turuncu kuşakla alt bolumun kesiştiği noktanın sol bolumune bakın gorursunuz çok fazla film izlemişsiniz :))
    Cevapla
  • Ali 38 13 yıl önce Şikayet Et
    Sinek o sinek :). Teleskobun önünden sinekmi geçmiş ne :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR