Tablet piyasasında neler oluyor?

Dell ile Acer arasında yaşanan rekabete Apple iPad damgasını vurdu. İki dev bilgisayar markasının mücadelesinde iPad nasıl bir rol oynadı? iPad bilgisayar satışlarını nasıl etkiliyor?

ABONE OL
GİRİŞ 11.03.2011 17:44 GÜNCELLEME 28.10.2019 14:46 TEKNOLOJİ
Tablet piyasasında neler oluyor?
Tablet piyasasında neler oluyor?

2010 yılında en çok bilgisayarı kimin sattığı ortaya çıktı. Dünyaca ünlü pazar araştırma şirketi iSuppli, bilgisayar pazarının 2010 yılındaki durumunu ortaya koyan çalışmasının sonuçlarını yayınladı.

 

Piyasanın büyük çoğunluğunu oluşturan beş büyük firmanın sıralaması geçtiğimiz seneye göre değişmemiş olsa da 2010'un sonlarına doğru sıralamada beklenmedik bir değişim oldu.

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, 2010'un büyük bölümünü ikinci sırada geçiren Acer, son çeyrekte yaşadığı %12,9'luk düşüş ile ikinciliği Dell'e kaptırdı. Böylece sıralama aynı 2009'da olduğu gibi HP, Dell, Acer, Lenovo ve Toshiba olarak şekillendi.

 

iPad, netbook'lara olan ilgiyi azaltmış gözüküyor

İkincilik Mücadelesi

HP'nin açık ara liderliğini sürdürdüğü pazarda, Acer'ın yaşadığı ani düşüşün sebebinin ise Apple iPad olduğu söyleniyor.

Apple iPad 2 Hakkında Her Şey

iSuppli analistleri, Acer'ın yıl içinde netbook satışları ile öne geçtiğini fakat iPad'in ve onu takip eden diğer tabletlerin bu cihazlara olan ilgiyi büyük ölçüde azalttığını, son çeyrekte yaşanan bu büyük düşüşün sebebinin bu olduğunu belirttiler.

Tüm bilgisayar satışları ise 2009'a göre önemli bir oranda artmış gözüküyor. Yapılan araştırmada 2010 yılında toplam 345,4 milyon adet bilgisayarın satışa sunulduğu belirtildi. Bu rakam geçtiğimiz seneye kıyasla %14,2 daha fazla.

Tabletler sizce de netbook'lara olan ilgiyi azalttı mı?

( ShiftDelete.Ne

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR