Ekran çerçevesi tarih oluyor

Xiaomi kasa çerçeve oranı ile rekabet piyasasını alt üst eden telefonları piyasaya sürmeye başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.12.2016 17:12 GÜNCELLEME 16.12.2016 17:12 Telefon
Ekran çerçevesi tarih oluyor
Ekran çerçevesi tarih oluyor

Çinli telefon üreticisi Xiaomi, piyasa çıkardığı Mi Mix model telefonu ile çerçevesiz ekran teknolojisi konusunda piyasadaki devlere resmen ders verdi. Firma yeni çıkarmayı planladığı telefonu ile ekran çerçevesini tarihe gömmeyi planlıyor.

Çinli telefon üreticisi firma daha birkaç ay önce yüzde 91.3 kasa ekran oranına sahip Mi Mix modeli duyurmuştu. Piyasa sürdüğü bu telefon satış rekorları kırarak ilgi odağı olmayı başarmıştı. Dünyanın en büyük teknoloji devlerine ekran teknolojisi konusunda adeta ders veren Xiaomi, piyasaya çıkarmayı düşündüğü yeni modeli ile yine çerçevesiz ekran konusunda pazarı sallamayı düşünüyor.



Gizmochina'nın paylaştığı habere göre Xiaomi'nin, yeni Amiral gemisi ekran çerçevesi olayına son vermeye hazırlandığı ifade ediliyor. Söz edilen bu ekran 6.4 inç boyutunda ve 2K çözünürlükte olacak. Ayrıca çift kameraya sahip olduğu söylenen cihazın ön tarafı komple ekran olacağı için sağ üst köşesine gizlenmiş bir LED flaşlı teleskopik kamera modülü yerleştireceği söyleniyor.

Komple ekrana sahip telefon üzerinde tabi ki home tuşu da tarih oluyor. Bu yüzden ekranın altına gömülmüş ultrasonik parmak izi okuyucusu kullanarak parmak izi sorununu da ortadan kaldırması bekleniyor. Söz konusu cihaz muhtemelen Android 7.0 Nougat ile gelecek.

YORUMLAR 3
  • T. Şahin 7 yıl önce Şikayet Et
    Oldukça ilginç bir alısün, önümüzdeki yıllarda daha farklı ekran tasarımları ile de karşılaşabiliriz.
    Cevapla
  • Şifai 7 yıl önce Şikayet Et
    herşeyin bir çerçevesi bir sınırı olmalıdır.
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum. bunu alan neresinden tutacak
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR