Bu telefonu alanların kart bilgileri çalındı!

OnePlus'ın çevrimiçi mağazasını kullanan müşterilerin kredi kartı bilgileri çalındı

ABONE OL
GİRİŞ 17.01.2018 16:34 GÜNCELLEME 17.01.2018 16:34 Telefon
Bu telefonu alanların kart bilgileri çalındı!
Bu telefonu alanların kart bilgileri çalındı!

Her ne kadar henüz ülkemizde yeterli pazar payına ulaşmasa da, OnePlus Çin'in önemli telefon üreticilerinden birisi. İşte bu büyük ismin başı şu sıralar güvenlik açıklarıyla dertte. BBC'nin haberine göre, OnePlus'ın çevrimiçi mağazasını kullanan bir müşterisi, kredi kartından bir miktar ödemenin çekildiğini fark ederek durumu OnePlus yetkililerine iletti.

Daha sonraki günlerde benzer şikayetlerin artması üzerine OnePlus yetkilileri, mağazayı kredi kartı üzerinden online ödemeye kapatarak gerekli incelemeleri başlattı. Şu ana kadar 200'den fazla müşterinin 50$ ile 3.000$ arasındaki tutarlara ilişkin sahte ödeme şikayetinde bulunduğu bildiriliyor.

OnePlus ise yaptığı açıklamada, site üzerinden telefon vb ürünlerin satışı sırasında kredi kartı bilgilerinin kendileri tarafından kayıt edilmediği, tüm bu satın alma işlemlerinin üçüncü bir firma tarafından yürütüldüğü ve inceleme neticesinde bu problemin nedeninin tespit edilerek gerekenlerin yapılacağını duyuruldu.

Ayrıca şirket, bu süre zarfında site üzerinden satın alma işlemlerine devam etmek isteyen müşterilerin, paypal veya diğer güvenli ödemeye yöntemlerini kullanabileceklerini de hatırlattı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR