iPhone'u neredeyse pazardan sildi! İşte o telefon

Apple, Avrupa ve Amerika'daki başarısını Asya'ya da taşımak istiyor. Ancak yüksek fiyatlı iPhone modelleri yüzünden bu pazarda istediği seviyeden çok uzakta

ABONE OL
GİRİŞ 20.02.2018 12:01 GÜNCELLEME 20.02.2018 12:01 Telefon
iPhone'u neredeyse pazardan sildi! İşte o telefon
iPhone'u neredeyse pazardan sildi! İşte o telefon

Apple, Asya pazarında büyük problemler yaşıyor. Dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinin başında gelen Amerikan devi, kimi ülkelerde ilerlemek bir yana pazar payını rakiplerine kaptırıyor.

Malezya, Filipinler, Tayland, Vietnam, Hindistan ve Endonezya gibi ülkelerde her geçen gün satış rakamlarında gerileme yaşayan Apple'ın en büyük rakibi ise Çinli telefon üreticileri.

 

Örneğin Apple'ın Çin'deki payı, 2013 yılından bugüne kadar %5 eridi. Çin'de yaşadığı bu gerilemeyi Hindistan'da telafi etmek isteyen şirket, burada da karşısında Xiaomi'yi buldu. 2015 yılında Hindistan pazarındaki payı %3 olan Xiaomi, 2017 yılı itibariyle pazar payını %19'a çıkararak Apple'ın göz diktiği payı kaptı.

KAYNAK : Habertürk
YORUMLAR 1
  • aziz 6 yıl önce Şikayet Et
    xiaomi telefon kullanıyorum ipnone 5 çeker.bu parayı iphone'a verenlere acıyorum.bende artık xiami ile hava atıyorum.bu şirketin boşuna böyümediğini anlaarsın kullanınca
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR