Otantik Odunpazarı Gezisi Gündüz Gece'de

Sevilen türkücü Kürşat’ın eğlenceli sunumuyla Anadolu’nun saklı kalmış güzelliklerini ekrana getiren Gündüz Gece izleyicisini gezdiriyor. Gündüz Gece, bu hafta köklü tarihiyle Eskişehir’den evlere konuk oluyor.

ABONE OL
GİRİŞ 09.01.2020 16:11 GÜNCELLEME 09.01.2020 16:11 Televizyon
Otantik Odunpazarı Gezisi Gündüz Gece'de
Otantik Odunpazarı Gezisi Gündüz Gece'de

Anadolu’nun keşfedilmeyi bekleyen köşeleri Kürşat’ın neşe dolu sunumuyla Gündüz Gece’de izleyiciyle buluşuyor. Gündüz Gece bu hafta tarihi M.Ö 3000 yıllarına kadar dayanan Eskişehir’den izleyici karşısına çıkacak. Gündüz Gece ekibi Eskişehir’de ilk olarak Odunpazarı’na gitti. Eskişehir’in tarihi evlerinin yer aldığı Odunpazarı’nda Selçuklu ve Osmanlı’nın izlerini süren Kürşat, bölge rehberinden bilgi aldı. Gündüz Gece ekibinin bir sonraki durağı 16. yüzyılda Osmanlı Devleti tarafından yapılan Kurşunlu Külliyesi oldu. Külliyenin içindeki aşevi, kervansaray, şadırvan ve imareti gezen Kürşat, külliyenin atmosferinden çok etkilendi. Beş bin yıldır Eskişehir’in simgelerinden olan lüle taşından yapılan eserleri görmek isteyen Gündüz Gece ekibi soluğu galeride aldı. Birbirinden ilginç lületaşı eserini gören Kürşat, lületaşı ustalarıyla sohbet etti. Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı sırasında bir gece kaldığı Yeşil Efendi Konağını merak eden Gündüz Gece ekibi konağı ziyaret etti. Odunpazarı’nın sayılı zenginlerinden olan Yeşil Efendi lakaplı Halil İbrahim Efendi’ye ait konağı gezen Kürşat, tarihe kısa bir yolculuk yaptı.

 

Gündüz Gece ekibi son olarak Eskişehir’in simgelerinden çiböreği tatmak için teyzelerle ocak başına geçti. Aslen bir Tatar yemeği olan çiböreğin püf noktalarını öğrenen Kürşat, izleyicileri için tarif aldı.

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 22:40’da Kanal 7’de…

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR