İstanbul'un tarihi bölgeleri Dünyayı Geziyorum'da

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:10’da Kanal 7’de…

ABONE OL
GİRİŞ 25.04.2020 12:43 GÜNCELLEME 25.04.2020 12:43 Televizyon
İstanbul'un tarihi bölgeleri Dünyayı Geziyorum'da
İstanbul'un tarihi bölgeleri Dünyayı Geziyorum'da

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum Ramazan ayı boyunca İstanbul’un manevi bölgelerini gezecek. Dünyayı Geziyorum bu hafta İstanbul dendiğinde akla ilk gelen yerlerden Ortaköy sahili ve Hz. Muhammed’in dostu Ebu Eyyüb El Ensari’nin türbesinin yer aldığı Eyüpsultan Meydanı’ndan etkileyici görüntüleri ekrana taşıyacak.

 

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum Ramazan ayında İstanbul’daki önemli noktalardan izleyici karşısına çıkacak. Corona virüs sebebiyle herkesin evde kaldığı bugünlerde İstanbul’u özleyenlerin özlemini bir nebze olsun dindirmek isteyen Dünyayı Geziyorum ekibi, önemli turistik noktaları, manevi önemi yüksek olan bölgeleri Ramazan ayı boyunca izleyicisiyle buluşturacak. Dünyayı Geziyorum ekibinin bu haftaki durakları Ortaköy Camii ve Eyüp Sultan türbesi olacak. Sultan Abdülmecid tarafından 1853 yılında inşa ettirilen ve barok tarzıyla görenleri kendisine hayran bırakan Ortaköy Camii’ni görüntüleyen Özlem Tunca, caminin tarihini izleyicileri için anlattı. Dünyayı Geziyorum ekibi daha sonra İstanbul’un önemli seyir noktalarından Pierre Loti tepesine gitti. Özlem Tunca, Fransız bir yazarın gelip romanını yazıp, tüm gününü burada geçirdiği için adının verildiği Pierre Loti tepesinden benzersiz görüntüler derledi.

Dünyayı Geziyorum ekibinin son durağı tarihi Eyüpsultan Meydanı oldu. Osmanlı Devleti’nin İstanbul’da ilk yerleşim yeri olan bölgeyi gezen Özlem Tunca bölge rehberinden çok özel bilgiler aldı. Eyyüb el Ensari’nin türbesini ziyaret eden Özlem Tunca, bol bol dua etti.

 

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:10’da Kanal 7’de…

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR