Kestel'de alabalık keyfi

İnsanları, toplumun özünü, gelenek ve görenekleri daha yakından tanımanın en iyi yanı yolculuğa çıkmaktır diyen Mehmet Ercan bugün Bursa’nın şirin ilçesi Kestel’in doğal güzelliklerini ve tarihi yapılarını ekrana taşıyacak.

ABONE OL
GİRİŞ 11.05.2020 14:45 GÜNCELLEME 11.05.2020 14:45 Televizyon
Kestel'de alabalık keyfi
Kestel'de alabalık keyfi

Anadolu insanının masum, el değmemiş ve kendilerine has öykülerinin anlatıldığı Mehmet Ercan İle Yol Hikâyesi Ülke TV’de… Mehmet Ercan bugün son zamanlarda Bursa için alternatif bir gezi rotası olan Kestel’e gidecek.

 

İnsanları, toplumun özünü, gelenek ve görenekleri daha yakından tanımanın en iyi yanı yolculuğa çıkmaktır diyen Mehmet Ercan bugün Bursa’nın şirin ilçesi Kestel’in doğal güzelliklerini ve tarihi yapılarını ekrana taşıyacak. Mehmet Ercan, Kestel’in genç, dinamik ve misafirperver muhtarı ile Saitabat’ta bulunan Alabalık yetiştirme tesisine gidecek. Ercan, Alabalık yetiştirmenin püf noktasını, taze balığı anlama tekniklerini tesis çalışanlarından öğrenecek. Mehmet Ercan sonrasında, Kestel’in simgesi olarak bilinen Vani Mehmet Efendi Camii’nin tarihini, cami imamı ile konuşacak. 

Yol Hikayesi ekibinin son durağı ise Bursa’da Aşıklar geleneğini yaşatamaya çalışan Erzurumluların kurduğu Olurlular Derneği’ni ziyaret edecek ve asırlık gelenek aşık atışmasından renkli görüntüleri ekrana taşıyacak.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR