Medeniyetler beşiği İznik Dünyayı Geziyorum'da

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2020 16:08 GÜNCELLEME 23.05.2020 16:08 Televizyon
Medeniyetler beşiği İznik Dünyayı Geziyorum'da
Medeniyetler beşiği İznik Dünyayı Geziyorum'da

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum İstanbul ve çevresindeki şehirlerin önemli bölgelerini geziyor. Dünyayı Geziyorum bu hafta medeniyetler beşiği İznik’teki gezisine kaldığı yerden devam edecek.

 

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum İstanbul ve çevre illerde yer alan önemli noktalardan izleyici karşısına çıkıyor. Dünyayı Geziyorum ekibi bu hafta tarihi yüzlerce yıl öncesine dayanan İznik’ten evlere konuk olacak. Dünyayı Geziyorum ekibinin İznik’teki ilk durağı M.Ö. ikinci yüzyıla dayanan tarihiyle Bithynia Kralı II. Prusias’a ait anıt mezar oldu. Defineciler tarafından zarar verilen lahdi gören Özlem Tunca üzüntüsünü gizleyemedi. Dünyayı Geziyorum ekibi daha sonra soluğu İznik Gölü’nde aldı. İznikliler tarafından deniz olarak adlandırılan gölün kenarında benzersiz manzaralar derleyen Tunca, gölün çevresine hayran kaldı. İznik dendiğinde akla ilk gelen eserlerden olan Ayasofya Orhan Gazi Camii’ne giden Dünyayı Geziyorum ekibi birçok medeniyete ev sahipliği yapan ibadethanenin tarihini öğrendi. Caminin içine giren Özlem Tunca her medeniyetten izler taşıyan eserleri görünce gözlerine inanamadı.

Dünyayı Geziyorum ekibinin İznik’teki son durağı pembe mimarisiyle dikkat çeken Süleyman Paşa Medresesi oldu. Özlem Tunca birçok alim yetiştirilen medresenin tarihini bölge rehberinden dinledi.

 

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR