Bitlis'in tarihi dokusu Gündüz Gece'de

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 23:20’de Kanal 7’de…

ABONE OL
GİRİŞ 06.11.2020 11:46 GÜNCELLEME 06.11.2020 11:46 Televizyon
Bitlis'in tarihi dokusu Gündüz Gece'de
Bitlis'in tarihi dokusu Gündüz Gece'de

Sevilen türkücü Kürşat’ın eğlenceli sunumuyla Anadolu’nun saklı kalmış güzelliklerini ekrana getiren Gündüz Gece izleyicisini gezdiriyor. Gündüz Gece, bu hafta binlerce yıllık tarihiyle tam bir kültür turizmi merkezi olan Bitlis’ten evlere konuk olacak. 

 

Anadolu’nun keşfedilmeyi bekleyen köşeleri Kürşat’ın neşe dolu sunumuyla Gündüz Gece’de izleyiciyle buluşuyor. Gündüz Gece bu hafta özellikle köklü tarihi, tertemiz doğasıyla Bitlis’ten renkli görüntülerle ekrandaki yerini alacak. Gündüz Gece ekibi ilk olarak arıcılığın son derece ilerlediği Bitlis’te bal üreticilerini ziyaret etti. Yüksek rakımlarda endemik bitki türlerinden beslenmiş arıların ürettiği balların toplanma sürecine eşlik eden Kürşat, katkısız balın tadına baktı. Arıcılığın püf noktalarını ustasından dinleyen Kürşat, balın özelliklerini izleyicileri için öğrendi. Gündüz Gece ekibinin bir sonraki durağı Bitlisli hanımların hazırladığı yöresel lezzetlerle bezeli sofra oldu. Burada Bitlis’in meşhur lezzetlerini öğrenmek isteyen Gündüz Gece ekibi hanımlarla birlikte ocak başına geçti. Bıttım ağacından toplanan yapraklarla yapılan bıttım yemeği ve Bitlis’in meşhur jağ otuyla hazırlanan jağlı yumurtanın tarifini alan Kürşat, izleyicileri için yemeklerin tadını çıkardı.

Gündüz Gece ekibi son olarak 1216 yılında Selçuklu Devleti tarafından yaptırılan ve bünyesinde birçok faaliyet gerçekleştirilen İhlasiye Medresesine gitti. Yüzyıllar öncesinden bugüne taşınan tarihi yapıyı inceleyen Gündüz Gece ekibi, bölge rehberiyle bilgilendirici bir sohbete imza attı. İhlasiye Medreresesi’nin mimarisini inceleyen Kürşat, medresede bulunan türbeleri ziyaret etti. 

 

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 23:20’de Kanal 7’de…

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR