Datça'nın renkli sokakları Dünyayı Geziyorum'da

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…

ABONE OL
GİRİŞ 20.11.2020 16:21 GÜNCELLEME 20.11.2020 16:21 Televizyon
Datça'nın renkli sokakları Dünyayı Geziyorum'da
Datça'nın renkli sokakları Dünyayı Geziyorum'da

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum Anadolu’nun önemli bölgelerini karavanla geziyor. Dünyayı Geziyorum bu hafta Türkiye’nin gözde tatil bölgelerinden Muğla Datça’dan evlere konuk olacak.

 

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam tarzlarını, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum Türkiye’nin görülmeye değer bölgelerinden izleyici karşısına çıkıyor. Özlem Tunca bu hafta Ege ve Akdeniz bölgelerinin kesişme noktası olan ve yemyeşil doğasıyla her yıl birçok turiste kapılarını açan Muğla Datça’dan ekrandaki yerini alacak. Dünyayı Geziyorum ekibi ilk olarak eski Datça’ya gitti. Tarihi milattan önce on birinci yüzyıla kadar dayanan eski Datça’nın sokaklarını gezen Özlem Tunca, begonvillerle bezeli dar sokaklarda keyif dolu anlar yaşadı. Dünyayı Geziyorum ekibi daha sonra Datça’nın meşhur sahillerinden birine gitti. Masmavi sularda kano gezisine çıkan Dünyayı Geziyorum ekibi renkli görüntülere imza attı. Denizin cazibesine kapılan Yakupcan soluğu suda aldı.

Dünyayı Geziyorum ekibinin son durağı manzara ve tarihin iç içe geçtiği, demokrasinin ilk örneklerinin yaşandığı Knidos Antik Kenti oldu.  Dönemin en önemli ticaret ve kültür-sanat merkezlerinden olan antik kenti gezen Özlem Tunca, kalıntılar arasında kentin kuruluşundan oradaki günlük yaşama kadar tüm merak edilenleri izleyicileri için anlattı.

 

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…

YORUMLAR 2
  • Aysel Eker 3 yıl önce Şikayet Et
    Süper porgram
    Cevapla
  • AyselEker 3 yıl önce Şikayet Et
    Harikasiniz Özlem Hanım yakup canla yaptığınız gezi programınızı hiç kacirmiyorum Datça dünya harikası orda sizinle olduğumu hissetirdiniz cokkk güzeldi elinize yüreğinize sağlık
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR