Sadece güvenli değil, hem kaslı hem daha konforlu

Dünyada özellikle güvenlik teknolojileri ile dikkatleri üzerine çeken Volvo'nun V40 modelini sizler için test ettik.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2018 13:12 GÜNCELLEME 08.02.2018 13:29 Test sürüşleri
Sadece güvenli değil, hem kaslı hem daha konforlu
Sadece güvenli değil, hem kaslı hem daha konforlu

Serkan Saraç / Haber7

Dünya’da özellikle güvenlik anlamında rüştünü ispatlamış olan Volvo, bu hafta V40 modeliyle test konuğumuz oldu. Modeli 3 gün boyunca detaylı inceleme fırsatı bulduk. Güvenlik tabi ki ön plandaydı ancak, tasarım, konfor ve özellikle de performans yabana atılmayacak kadar iyiydi.

 

DIŞ TASARIM

Aracın bütün vücut yapısı kaslı desek hiç de yalan olmaz. Sportif görüntüsünü ön tamponda başlatan model, omuz hizası çizgilerle devam ettiriyor ve arka kısımdaki belirgin hatlarla bitiriyor. Thor’un çekici şeklindeki farları, gölge oyunlarıyla süslenmiş kaput yapısı ve arka tarafı hareketlendiren rüzgarlığı da cabası. 18 inçlik karartılmış alaşımlı jantlar, ve balık ağzı şeklinde uzayan kaput yapısı aracın dış tasarımını bütünlemiş.

İÇ TASARIM

İçeriye bindiğim ilk anda orta konsolda telefon gibi duran ancak, aracın çoğu teknolojisini kontrol ettiğimiz bölüme bayıldım diyebilirim. Burada VOLVO’nun karakteristik özelliğini görmeye başladık. İlk başta çok karmaşık gibi duran konsol kullanılmaya başlanınca aslında çok da kolay bir yapı olduğunu belli ediyor. Bu bölmedeki teknolojiyi biraz daha açacağım ancak, ilk olarak malzeme kalitesine değinmek istiyorum. Oldukça üst sınıf bir malzeme yapısı var araçta. Dokunduğunuz her yer hemen hemen yumuşak malzemeyle kaplanmış. Kapı kollarında bile sert plastik göremezsiniz. Bu yüzden araç ilk oturuşta sizlere Premium sınıf olduğunu hissettiriyor.

Peki ya teknoloji

Modelde güvenlik teknolojileri yine ön planda yer alıyor. İlk olarak hava yastıklarından başlarsak 10 adet hava yastığı bulunuyor ki en ilginci dışarıda olan hava yastığı. Kaputla cam arasında yer alan hava yastığı, her hangi bir çarpmada yayaya zarar verilmemesi için tasarlanmış. Çarpışma önleyici fren sistemi, kör nokta uyarıcısı, şerit takip sistemi, yokuş kalkış desteği, kendin park sistemi ve 360 derece park yardım asistanları araçtaki güvenlik sistemlerinin başında geliyor ve özellikle keskin virajlarda ki sertleşen direksiyon yapısı da güvenliği artılara çıkartıyor. Bunların dışında pratik teknoloji olarak bakarsak da, opsiyonel olarak sunulan navigasyon, standart olarak bulunan bluetooth ve usp’li müzik çalar, dijital çift taraflı ayarlanabilir klima, eller serbest anahtarsız çalıştırma sistemi, elektrikli ayarlanabilir deri koltuklarla birlikte adaptif hız sabitlemeyi görebiliyoruz. 3 farklı şekilde kullanılabilen kadran yapısı da modelin içerdeki hareketliliğini tamamlıyor. Kadranları ECO MODE, ELEGANCE MODE VE SPORTİF MODE’da kullanabiliyorsunuz. İçeride ki tek eksik yön modelin direksiyon simidi diyebilirim. Biraz fazla kalın tasarlanmış.

Motor Özellikleri / ARTI VE EKSİ KÖŞEMİZ

+ Malzeme kalitesi oldukça başarılı
+ Tasarım v40’a yakışır cinsten. Sportif hatlar göz alıcı
+ Performans, motor özellikleriyle bağlantılı olarak iyi işliyor. Model 152 beygirin hakkını verebiliyor. Özellikle virajlarda kendinizi çok güvende hissediyorsunuz.
+ Hem kalkışlarda hem de ara hızlanmalarda v40 sizleri keyiflendiriyor. Ağırlığı bir tık altta olsa daha iyi işler çıkartabilirmiş. ( 1554 kg)
+Güvenlik olarak bakıldığında kullanılan teknoloji yelpazesi oldukça geniş. Bknz teknoloji bölümü..
+ Model oturduğunuz ilk andan itibaren tok ( dolgun) bir araç hissi veriyor.
+ Sertleşen direksiyon, güvenliği artılara çıkartıyor.
+ Orta konsol, telefon görünümüyle süslenmiş, karmaşık ama şık duruyor.
+ MY CAR özelliği çok başarılı. Buradan aracın kitapçığını okuyabiliyorsunuz.
- Direksiyon simidini hiç beğenmedim.

Silindir Hacmi 1498 cc
Beygir Gücü 152 HP
Maksimum Tork 250nm  
Maksimum Hız 209 km/s
0-100 Km Hızlanma 8.3 sn

Yakıt Türü Benzin
Vites Tipi 6 İleri Otomatik  
Şehir İçi Ortalama Tüketim 7.3  lt  
Şehir Dışı Ortalama Tüketim 4.5 lt  
Karma Yakıt Tüketimi 5.5 lt  

Bagaj Hacmi 324 lt
Boş Ağırlık 1554 kg 
Yakıt Deposu 62lt

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR