Eddie Newton: İslam beni çok değiştirdi!

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Eddie Newton, İslam'ın kendisini çok değiştirdiğini ve hayatına olan etkisini anlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2020 00:09 GÜNCELLEME 05.08.2020 00:09 Trabzonspor
Eddie Newton: İslam beni çok değiştirdi!
Eddie Newton: İslam beni çok değiştirdi!

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Eddie Newton’un ilginç bir yaşamı var.

 

İsviçre doğumlu bir Türk kızı olan Zeliha Kılıç (Newton) ile evlilik yapan Eddie Newton, 11 Mayıs 2008’de The Guardian’a verdiği röportajda, İslam dinini seçme nedeni ve özel yaşamıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Sakatlık nedeniyle futbolu bırakmak zorunda kaldım. Devam etseydim, tekerlekli sandalyeye mahkum yaşamak durumunda kalacağımı söylediler. Ben de futbolu bırakmak durumunda kaldım. Sonra çocuk sporuyla ilgili projeler yapmaya başladım. Çünkü obezite olayı çok yükseldi. Bu konuda bir şeyler yapmak istedim.

KOÇLAR ÇOCUKLARA BAĞIRMAMALI

 

Premier Lig yıldızları, çocuklara yeme alışkanlıkları konusunda bilgi verip, farklılık yaratabilir. Ülkede seçkin insanlar alt yapıya yardım edebilir. Çocuklara yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Koordinasyon, denge, benlik saygısı… Koçlarımız onları cesaretlendirmeye çalışıyor. Çocuklara bağırmıyorlar. Çocuklardan maksimum düzeyde yararlanırken, olabildiğince nazik davranıyorlar. Bu yüzden onlar da koçları seviyorlar ama aynı zamanda çalışma konusunda da işlerini ciddiyetle yapıyorlar. Eğer çocuklar yeterince yüksek bir standarda sahiplerse onları, zorlayabiliriz.

KAZANDIKLARIMI KAYBETMEMELİYİM

Futbolu bıraktıktan sonra İslam’ı seçtim. Bu hayatımda çok önemli değişiklikler yaşamama neden oldu. İslam beni sadece aileme odaklı bir adam haline getirdi. İşleri daha düzgün yapmamı ve hayatımı düzene sokmamı sağladı. Ve şimdi ben bunu yapabiliyorum. Dört güzel çocuğum var. Güzel bir eşim var. Ve çok mutluyum. Asla kazandığım şeyleri, kaybetmek istemiyorum. Sevdiğim bir işim var ve kendi işimi yapıyorum. İslam ne kadar şanslı bir insan olduğumu anlamama yardım etti.”

KAYNAK : Akşam
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Erdal 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun
    Cevapla
  • mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    8. haftada gider. çok reklam yaptılar. beklenti yükselttiler.
    Cevapla
  • Onursal 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu habere böyle bir yorum oldu mu sence?
    Cevapla
  • Hakkı Sakin 3 yıl önce Şikayet Et
    Şanın yüce olsun güzel kardeşim! İslamın bayraktarlığını yapasın.
    Cevapla
  • murad 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Hamsiler bunu 3 ay sonra kovar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR