Abdullah Avcı: Kazandığımız maçlardan daha iyiydik

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, 1-1 biten Sivasspor mücadelesini değerlendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.12.2020 22:08 GÜNCELLEME 08.12.2020 10:37 Trabzonspor
Abdullah Avcı: Kazandığımız maçlardan daha iyiydik
Abdullah Avcı: Kazandığımız maçlardan daha iyiydik

 Kazandıkları maçlara göre daha iyi oynadıklarını belirten Abdullah Avcı, "Dışarıdan gözüktüğü gibi değil. Bir kenar topunda, ki doğru dizilmiştik, golü yedik. Bu uzun bir yarış. Ben oyunun bütününden, kazandığımız maçlara oranla daha fazla memnunum. Sabır bekliyoruz. Ligin en çok gol yiyen takımından pozisyon vermeyen bir takıma döndük." dedi.

 

 

Abdullah Avcı'nın maç sonu yayıncı kuruluşa açıklamaları şu şekilde: 

"Oyunu değerlendiricek olursak, 3. haftadayız. Aslında daha olumlu mesajlar veren bir takım vardı. Sivasspor ligin fizik kalitesi yüksek bir takım. İlk yarı bir geçişten golü bulduk. Savunmayı da iyi kapatmıştık, pozisyon da vermedik. İkinci yarıda maçı koparabilecek pozisyonları da yakaladık, atamadık. Rakibi biraz daha koşturabilseydik farklı olurdu. Bir kenar topunda, ki doğru dizilmiştik, golü yedik. Bu uzun bir yarış. Ben oyunun bütününden, kazandığımız maçlara oranla daha fazla memnunum."

 

 

"Sabır bekliyoruz"

"Çok tekrar isteyen bir iş bu. Dışarıdan gözüktüğü gibi değil. Play Station'da bile artık tekrar gerekiyor. Bugün orta sahamız da çok iyi oynadı. Savunmamız da iyiydi. çok tekrar gerekiyor. Oyun bir yönüyle oynanmıyor. 3 hafta oldu geleli, belki 15 hafta bunları çalışacağız. Sabır bekliyoruz. Ligin en çok gol yiyen takımından pozisyon vermeyen bir takıma döndük."

BASIN TOPLANTISI

Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyunun özellikle ilk 15 dakikasında bütün organizasyonları, pas açılarını doğru yaparak topa fazla sahip olarak oynadıklarını, sonrasında ilk yarı bitine kadar baskı yemedikleri halde çok öne doğru direkt toplar attıklarını belirtti.

Fizik kapasitesi yüksek bir takıma karşı oynadıklarını ifade eden Avcı, şöyle devam etti:

"İlk yarı sonunda Ekuban'ın içeriyi kapatması ve bundan yakaladığımız geçişle içeriye 1-0 önde girdik. Savunma anlamında doğru durduk, topa sahip olmada bir bölümde çok iyi işler yaptık. Üretmede daha azdık. İkinci yarı 46. dakikada Abdülkadir Ömür ile belki ikinci golü bulabilirdik. 72. dakikada Ekuban ile de ikiyi bulabilirdik. O bölüme kadar da sahada son derece sağlıklı duran iyi hissettiren bir takım vardı. Klasik kenar ve yapılan ortada ilk vuruş kötü ardından top gol atan oyuncunun önünde kaldı. Kalecimiz bir top kurtarmadan yediğimiz gol oldu. Belki bir hamle daha yapabilirdik, kazanabilirdik ama olmadı."

"Üç haftanın sonunda değerlendirmede oyun olarak bugün beni son derece tatmin eden bir takım vardı." diyen Avcı, "Bazen oyunlar istediğiniz gibi olmayabilir maç kazanırsın, bazen büyük bölümünde iyi olur kaybedersin. Gelişen takım var. Oyuncularımın yedikleri golden sonra moralleri bozuldu çünkü o duyguyla oynuyorlardı. Yaptıkları mücadeleden dolayı onları tebrik ediyorum. Sivasspor'a da başarılar diliyorum. Yol uzun, bunlar olacak. Önemli olan oyunun felsefesini her seferinde daha iyi hale getirebilmek ve geliştirebilmektir." ifadesini kullandı. 

Avcı, "Takım savunması adına yapılan organizasyonlar hücumu sekteye uğratıyor mu?" şeklindeki bir soru üzerine de şunları kaydetti:

"Bunların hepsini alfabe gibi düşünmeleri lazım. Çok tekrarlarla olan bir şey. Hücumda, dar alanda oynanan set oyunlarında problem çözen oyuncu gerekir. Bir inşaatın temelini atman için önce savunma yaparsın. Öteki türlü iki tarafını oynamadan hücum oynayacağım dersen Rus ruleti gibi olur, devamlı geçiş veren pozisyon veren oyunun nereye aksiyon aldığını bilemezsin. Onun için kağıt üzerinde de yapsan televizyon karşısına geçip play stationda da oynasan çabuk gelişen bir şey değildir. Belki uzun süre daha böyle devam edecek. Bence üç tarafından da bakmak lazım. Bilal, iyi performans gösterdi kazançtır. Diabete oyuna girdi doğru mesaj verdi. Orta sahamızın hepsi doğru performans gösterdi. Savunma doğru durdu. Bunlar bizim için kazançtı. Zamanla bunlar gelişecektir." 

YORUMLAR 5
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam kendi kendine ya masal anlatıyor yada ninni söylüyor galiba.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Konuşuyorsun ama Sivas Perşembe günü Villareal gibi bir takımla Ayrupa maçı oynadı, Trabzon ise dinlenmiş çıktı sahaya. bu maçı vermemeliydin.
    Cevapla
  • Gs li ts 3 yıl önce Şikayet Et
    İstifa hoca lütfen
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    sadece demogoji bu adam yav. fetö kokuyor bu adam.bir de irlandalılar gibi şapka takmıyor mu. at hırsızı
    Cevapla
  • omer ts 3 yıl önce Şikayet Et
    baker denen adami oynattigin sürece kaybetmeye mahkumsun...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR