Ahmet Ağaoğlu: Ucube bir lig olur!

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Avrupa Süper Ligi ve gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2021 10:01 GÜNCELLEME 21.04.2021 10:04 Trabzonspor
Ahmet Ağaoğlu: Ucube bir lig olur!
Ahmet Ağaoğlu: Ucube bir lig olur!

Tüm dünyada son günlerde futbolun bir numaralı gündem maddesi; Avrupa’nın 12 dev kulübünün başlattığı Süper Lig projesi...

Ortalığı ayağa kaldıran bu hamleyi değerlendiren Trabzonspor’un patronu Ahmet Ağaoğlu, “Bu kulüplerin atmış olduğu adımın baş sorumlusu aslında UEFA. Çünkü her zaman bu kulüplere çok farklı davranıldı, farklı muamele yapıldı. Beslediler, büyüttüler. Sonra besle büyüt oysun gözünü misali. Bu canavarı kendileri yarattılar. Söz konusu proje, futbolunun ruhunun paraya satılması demek. Bir yerden para buldular ve bu 12 kulüp, diğer bütün kulüpleri yok sayarak harekete geçtiler. Şampiyonlar Ligi öncesinde Şampiyon Kulüpler Kupası, UEFA Kupası ve şimdi Avrupa Ligi. Yıllarca, şu an sistem dışında tuttukları takımlarla buralarda oynamadılar mı? Oradaki başarılarla büyük oldular ve kazanç sağladılar. Finansal olarak büyüdüler. Türkiye özelinde Real Madrid, Liverpool, Manchester United... Ve daha niceleri. Şimdi 12-15 kulüp kenara çekilip bir lig oluşturursan, bu prematüre olur. Devamlılığı olmaz” dedi.

‘Ucube bir lig olur’

Ağaoğlu şöyle devam etti: “Kural koyucu UEFA ve FIFA’dır. Maçları yönetecek hakem bile bulamayabilirler. Çünkü hakemleri UEFA tayin eder, FIFA kokartlı hakem gönderir. Ya da hakemleri de parayla satın alacak ve iyice ucube bir lig haline dönecek. Sonrasında öbürü Asya’da kurdum diyecek, Afrika’da kurulacak, Brezilyalılar Arjantinliler Güney Amerika ligi kuracak...”

"UEFA, işin buraya gelmesinde sorumluluk sahibi"

“FIFA, UEFA ve ulusal yani ülke federasyonlarının tavrı önemli. Onlar tavır koyarsa, bu iş yürümez. Bunlardan bağımsız şekilde hükümdarlığını ilan edip, bir finansman kuruluşunun koyduğu paraya güvenip giriyorsun. Bugün sana bu kaynağı sağlayan kuruluş, yarın Lehman Brothers gibi batarsa, kuyruğunu sıkıştırır geri dönersin. Ama dediğim gibi UEFA, işin buraya gelmesinde sorumluluk sahibi. Mesela ağır ihlaller yapan Manchester City ve Milan’ın cezası kaldırıldı, bizimki kaldırılmadı. Ki çok geçerli sebeplerimiz olmasına rağmen. CAS’ın da bağımsız olduğuna inanmıyorum zaten.”  

"Bu da JP Morgan Cup olur herhalde"

Yıllarca UEFA ve Şampiyonlar Ligi’nde bu beğenmedikleri takımlarla yapmış oldukları maçlardan elde ettikleri gelirlerle, bu 12 kulüp bu noktalara ulaştı. Hesaplama yapılsın. Uluslararası bu şampiyonalardan ne kadar kazanmışlar? Kendi aralarında mı oynadılar! Gözardı ettiğin bu takımlarla mücadele ettin. Bunun adı nankörlük ve sağlıklı şekilde de ilerlemez. Uluslararası federasyonların takviminde yer almayan organizasyonlar zaten şampiyona olmaz ancak turnuva olur. Audi Cup gibi, Emirates Cup gibi. Bu da JP Morgan Cup olur herhalde! 5-6 milyar Dolar falan deniyor. Dünyada para sıkıştı, özellikle kara para sıkıştı. Deli sorular geliyor insanın aklına!

‘Esas plan başka olabilir’

“Türkiye’de ‘Orada oynayabiliriz’ diyenler var! Senin ulusal federasyonun müsaade etmezse, ülken istemezse nerede oynayacaksın. Bütün statlar devletin. Nerede oynayacaksın maçı? Devlet, federasyon, UEFA ve FIFA nasıl bakıyor. Önemli olan o. Parayı görünce gözü dönüyor milletin. Mevcut yapı içerisinde Trabzonspor’a böyle bir teklif gelse bile direkt geri çeviririz. Yapısal olarak eleştirdiğimiz bir şeye evet dediğinizde, futbolun ruhunu, değer yargılarınızı paraya satmış oluyorsunuz. Açıkçası UEFA yine büyük takımların ve büyük sermayelerin baskısı altında. Belki de hedef; 2024’te hatta daha önce Şampiyonlar Ligi’nde yeni yapı oluşturmak. Sonuçta yıllarca bu kulüplere taviz verdiler. Esas plan başka olabilir, zaman gösterir.”

KAYNAK : Fanatik
YORUMLAR 3
  • 0061 2 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü orda Türkiye'deki gibi maç satma şansın olmaz..
    Cevapla
  • Mehmet61 2 yıl önce Şikayet Et
    parayi gorunce hemen evet dersin ne konusuyorsun
    Cevapla
  • Agaoglu 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan dürzü. Birde 61 yazmis
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR