3 saniye sonra olacakları tahmin bile edemezsiniz!

Beşiktaş’ta 57 öğrenciyi geziye götüren otobüs, freni patlayınca kaldırıma çıktı. Kaldırımda oturan genç 1-2 saniye ile kurtuldu. İşte o an:

ABONE OL
GİRİŞ 06.11.2014 09:50 GÜNCELLEME 06.11.2014 12:07 Trafik Kazaları
3 saniye sonra olacakları tahmin bile edemezsiniz!
3 saniye sonra olacakları tahmin bile edemezsiniz!

Kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, faciaya ramak kalan o anlar güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Kaza dün saat 12.00 sıralarında Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Beykoz Hacı Numan Ortaokulu’nda çalışan 2 sınıf öğretmeni, 57 öğrencisini Sultanahmet Camisini gezdirmek amacıyla otobüs kiralamaya karar verdi.

Öğretmenler, korsan taşımacılık yaptığı iddia edilen Ali Selvi Uzunçayır (49) ile anlaştı.

KALDIRIMA ÇIKAN OTOBÜS AĞACA ÇARPARAK DURABİLDİ

Sabah saatlerinde öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte okulları önünde otobüse binerek Sultanahmet Cami’ne doğru yola koyuldu. Her şey olağan seyrinde devam ederken Ali Selvi Uzunçayır idaresindeki 34 HF 6153 plakalı otobüsün, Beşiktaş istikametine doğru gittiği sırada Barbaros Bulvarı’nda birden frenleri patladı. Frenlerin patladığını fark eden şoför Uzunçayır, ilk olarak imdat freninin çekerek otobüsü durdurmaya çalıştı. Ancak otobüsü durdurmayı başaramayan şoför, otobüsün devrilmesini önlemek için direksiyonu kaldırıma doğru kırdı. Yokuş aşağıya doğru giden otobüs, önce 34 ES 1763 plakalı bir kamyonete çarptı. Ardından kaldırıma çıkan otobüs, bir ağaca çarptıktan sonra durabildi.

Kaza sonucu şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, kaza sonrası büyük şok ve panik yaşayan öğrencilerden bazılarının ağladığı görüldü.

Görüntülerde, kazadan saniyeler önce kaldırımda oturan bir vatandaş dikkat çekiyor. Vatandaş kaldırımdan kalktıktan bir kaç saniye sonra otobüs önce vatandaşın oturduğu yere çarpıyor.Saniyeler önce oturduğu kaldırımın üzerinden bir otobüsün geçtiğini gören vatandaş büyük şaşkınlık yaşıyor.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ: FREN PATLADI

Kazayı anlatan şoför Ali Selvi Uzunçayır, “Arabada öğrenciler vardı. Tam rampadan aşağıya iniyordum, yukarıdaki ışıklarda frenler patladı. İmdat freninin çektim ama araç durmadı. Yapacak bir şey olmadığından dolayı kaldırıma sürttüm. Öğrenciler pastanede ama onları almaya başka bir araç geldi. Yaralı yok zaten çok yavaş bir şekilde buraya sürterek geldim. Önümde bir kamyonet vardı ona biraz vurdum hasar oluştu” dedi.

DAHA ÖNCE 3 KEZ ARACIN MUAYENESİ OLMADIĞI İÇİN CEZA ALMIŞ

Öte yandan şoför Uzunçayır’a korsan taşımacılık yaptığı gerekçesiyle trafik polisleri tarafından 2 bin 181 lira para cezası kesilerek, 60 gün trafikten men cezası verildi. Otobüsün muayenesinin yapılmaması nedeniyle daha önceden 3 kez ceza kesilen şoför ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • ferhat 9 yıl önce Şikayet Et
    allah korumuş
    Cevapla
  • isa 9 yıl önce Şikayet Et
    kamyon,tir otobüs bunlarin firen bakimi mecbur yapilmasi lazim,ne yazikki bizim üklemizde bunlarin bakimini yaptirmiyorlar,masraftan kaciyorlar,sonra böyle oluyor.arac muayne yapan görevlilerde hata..
    Cevapla
  • Adem 9 yıl önce Şikayet Et
    Kalktığı yere çarpmıyor ki zaten değmiyor bile.
    Cevapla
  • Adem 9 yıl önce Şikayet Et
    Son dönemlerde freni patlamalar arttı, sebebi niye araştırılmıyor merak ediyorum. Kullanılan malzeme kalitesiz mi, yetersiz mi? Bu ülkedeki Mak. Müh.'ler hiç mi kafa yormaz bu işlere hayret.!!!
    Cevapla
  • olcay çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    yerinde kalsaydı tam teğet geçecekti.gene bir şey olmayacaktı arada 1 metre var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR