Kazakistan geri adım atmıyor!

Kazakistan'ın Afganistan'daki Taliban haketinin tehditlerine rağmen 4 subayını Afganistan'a göndermekten vazgeçmeyeceği bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2011 12:52 GÜNCELLEME 23.05.2011 12:52 Türkî Cumhuriyetler
Kazakistan geri adım atmıyor!
Kazakistan geri adım atmıyor!

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Askar Abdrahmanov, Taliban'ın Kazakistan'ın Afganistan'a asker göndermesinin ''sert sonuçları olacağı'' ve Kazakistan'ın ''bölgesel çıkarlarına hizmet etmeyeceği'' tehditlerine rağmen, alınan karardan geri adım atılmayacağını söyledi.

Abdrahmanov, ''Bu tür tehditler Kazakistanı aldığı kararlardan vazgeçirmez'' dedi.

Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü'nde (ISAF) 6'sı İKÖ üyesi 47 ülkeye ait askerlerin görev yaptığını hatırlatan Abdrahmanov, Kazakistan'ın bölgesinde barış ve istikrarın temsilcisi olduğunu, bir sıkıntının yaşanmayacağını ifade etti.

Daha önce Kazakistan'da ABD Büyükelçiliği görevinde bulunan ABD'li diplomat John D'Ordway de Kazakistan-İnterfax ajansına yaptığı açıklamada, bu tür tehditlerin her zaman olabileceğini ancak ciddiye alınmaması gerektiğini belirterek, ''Ben terörizmle mücadelede her türlü riske rağmen tüm ülkelerin birlikte hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum'' dedi.

Kazakistan askerlerinin Afganistan'da görev alması ile askeri işbirliği imkanlarının artacağını, karşılıklı deneyim ve birikimlerin paylaşılacağını anlatan D'Ordway, ''Kazakistan Taliban'ın tehditlerini gözardı etmeli'' dedi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR