Tataristan'dan TAYSAD'a yatırım çağrısı

Tataristan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Ravil Zaripov, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Mehmet Dudaroğlu'na ülkelerine yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.11.2013 14:33 GÜNCELLEME 22.11.2013 14:33 Türkiye Ekonomisi
Tataristan'dan TAYSAD'a yatırım çağrısı
Tataristan'dan TAYSAD'a yatırım çağrısı

TAYSAD'ın düzenlediği etkinlikte konuşan Zaripov, küresel otomobil markaların çoğunun Tataristan'da ticari araç üretimi yaptığını belirterek, özellikle Kaluga bölgesinin otomotiv tedarik sanayi için yatırıma çok uygun olduğunu söyledi.

Bu bölgede yatırım için üretim ve Ar-Ge alanlarında çeşitli teşvikler verdiklerini vurgulayan Zaripov, "Otomotiv endüstrisinde ortak dili konuşmamız gerek. Türk otomotiv sanayi, özellikle ticari araçta Avrupa'nın önemli üreticisi. Tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz" dedi.

Zaripov, Türkiye'deki tedarik sanayinin yalnızca otomotiv endüstrisi için üretim yapmadığını, makine sanayisi için de teknolojik ürünler geliştirdiğine dikkati çekerek, bu alanlardaki mühendislik hizmetlerini de transfer edebileceklerini ifade etti.

Dudaroğlu ise Zaripov'un bu çağrısının Türk markalarının küreselleşme yolunda olumlu adımlarla ilerlediğinin göstergesi olduğunu dile getirerek, "Kalitemizin uluslararası anlamda kabul gördüğü tescillendi. Üyelerimiz yurtdışında yatırımlarını ve büyümelerini sürdürüyorlar. Tataristan'daki fırsatları da mutlaka değerlendireceklerdir" diye konuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR