"EURO, TL'den daha çok değer kaybetti"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi “Euro, dolar karşısında 8 ayda yüzde 28.1 değer kaybederken, Türk lirası ise yüzde 23,5 değer kaybetti” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.03.2015 22:34 GÜNCELLEME 12.03.2015 23:24 Türkiye Ekonomisi
"EURO, TL'den daha çok değer kaybetti"
"EURO, TL'den daha çok değer kaybetti"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 15. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Zeybekci, “Dün akşam itibari ile Euro dolar karşısında 8 ayda yüzde 28.1 değer kaybederken, Türk lirası yüzde 23,5 değer kaybetti. Dolar endeksini oluşturan 6 para birimi Euro, Japon Yeni, İsviçre Frangı, İsveç Kronu, İngiliz Sterlini ve Avustralya Doları dahil olmak üzere bu para birimlerinin ortalaması geçen sene haziran ayından itibaren bu güne kadar dolar karşısında yüzde 23 değer kaybetti.

Aynı şekilde Türk lirası da yüzde 23 değer kaybetti. Dolayısıyla Türk lirası bu hareket içinde. Türkiye’de Türk lirasının dolar karşısında değer kaybı değildir. Dünya beklenen ve öngörülebilen hesaplanabilen bir dalgalanma yaşıyor. Türkiye’de bu dalgalanmaya karşı dünyada doların değer kazanmasını engelleyeceğim diye bir tepki verme durumunda değildir. Akıllı bir şekilde süreci yönetmemiz gerekiyor ve bunu yapıyoruz” dedi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    tebrik ederim. bakaanımm
    Cevapla
  • noname 9 yıl önce Şikayet Et
    he o zaman iyi
    Cevapla
  • ugur karakol 9 yıl önce Şikayet Et
    he o zaman rahatlayalım paramızın deger kaybemesinin cok önemi yok euro bile kaybetmiş :))))
    Cevapla
  • Ahmet O. 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamı kim ekonomi bakanı yapmış ya. Bakkalı bile zor yöneti bu. Babacan olmasaydı göçmüştü ekonomi bunun yüzünden
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR