Milyonlarca memur için kritik gün!

155 madde üzerinde uzlaşma sağlandı. Memur maaşlarında yapılacak nihai artış oranları bugünkü görüşmeye kaldı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.08.2015 07:13 GÜNCELLEME 22.08.2015 14:01 Türkiye Ekonomisi
Milyonlarca memur için kritik gün!
Milyonlarca memur için kritik gün!

Memurlar ile hükümet arasında devam eden toplusözleşme görüşmelerinde 11 hizmet koluyla ilgili taleplere ilişkin çalışmalar, dün sabah saat 06.30’a kadar süren toplantıyla tamamlandı.

11 hizmet koluna ilişkin, 68’i ilk kez bu yıl gündeme gelen 155 madde üzerinde uzlaşma sağlandı. Memur maaşlarında yapılacak nihai artış oranları bugünkü görüşmeye kaldı. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, hizmet kollarına ilişkin görüşmelerde, her bir hizmet kolunun taleplerinin topluca ele alındığını söyledi.

HAVACILIK TAZMİNATI

Görüşmelerin uzaması nedeniyle maaş artış oranı ve tüm kamu çalışanlarını ilgilendiren ortak konuların görüşülmesine dün öğleden sonra başlanabildi. Bugünkü görüşmelerin de sabaha kadar sürebileceği belirtildi. Üzerinde anlaşılan maddelerin 68’inin ilk kez bu yıl toplusözleşme masasına getirildiği, 87 maddenin ise önceki yıllarda da gündeme gelen ancak o zaman uzlaşılamayan konulardan oluştuğu kaydedildi.Görüşmelerde, Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü kapsamında havaalanlarında uçuş hizmeti veren personele yapılan havacılık tazminatlarının artırılması kararlaştırıldı.

KAYNAK : Habertürk
YORUMLAR 2
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Müdürlerin emekli ek göstergesi 3600 olacak diye konuşuluyordu ne oldu?
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    olmadı maalesef müdür bey kusura bakmayın
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR