Yılın ilk enflasyon raporu açıklandı

Erdem Başçı, yılın ilk enflasyon raporunu açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.01.2016 11:15 GÜNCELLEME 26.01.2016 14:31 Türkiye Ekonomisi
Yılın ilk enflasyon raporu açıklandı
Yılın ilk enflasyon raporu açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, 2016 için yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 7.5 olarak açıkladı. 

İşte Erdem'in konuşmasından satır başları:

*Geçen seneki bazdan kaynaklanan şubat-mart-nisan aylarında enflasyonu düşürücü etki gösterecek. Baz etkileri enflasyondaki düşüşün yılın ilk çeyreğinde olabildiğince erken başlamasına yardımcı olacak.

*Küresel finans piyasalarında oynaklıklar devam ediyor.  Çin'e dair endişeler ve jeopolitik kaynaklı oynaklıklar yaşandı. Emtia fiyatları yakın dönemde düşüş eğilimini devam ettirdi. gelişmekte olan ülkelere portföy akımları zayıf seyretti, kur oynaklıkları yüksek oldu. İniş çıkışların dalga boyu bugünlerde yüksek olabiliyor.


PARA POLİTİKASINDA SIKI DURUŞ


*Çok boyutlu tedbirler paketimizin Türkiye'de oynaklığı yumuşattığı gözleniyor. Çok boyutluda birinci boyut TL likitide politikası, ikinci boyut döviz likiditesi ve üçüncü boyut finansal istikrar, bunların her üçünde birden çalışmamız gerekiyor. Bundan sonra da bu araçların her birinin nasıl kullanılacağını iletişim politikası ile anlatacağız.

 
*Yurt içi belirsizliklerin azalması ve TCMB olarak uyguladığımız sıkı para politikası etkileri sınırlandırdı. TCMB fiyat istikrarını sağlamak amacıyla para politikasında sıkı duruşunu sürdürmektedir.

YORUMLAR 4
  • Yusuf (Tokat`li) 8 yıl önce Şikayet Et
    bu adam nasil 50.000 tl maas aliyor anlayamiyorum...
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    adam faiz kralı.
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    sen onu şimdiden 9 yap
    Cevapla
  • cihan 8 yıl önce Şikayet Et
    enflasyonu durduralım derken büyümeyi de durdurmayın
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR