Oranlar açıklandı! Memura kötü haber

Memur enflasyon farkı zammı hesaplamasında dikkate alınan enflasyon oranları bugün açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.06.2016 12:56 GÜNCELLEME 03.06.2016 12:56 Türkiye Ekonomisi
Oranlar açıklandı! Memura kötü haber
Oranlar açıklandı! Memura kötü haber

Enflasyon Mayıs ayında beklentilerin altında geldi. Temmuz ayında hesaplanacak olan memur enflasyon zammı farkı olmayacak gibi.

Memurların toplu sözleşmeden gelen enflasyon farkı zammı bu yıl ödenmeyecek gibi görünüyor. Mayıs 2016 dönemine ait enflasyon oranları beklentilerin altında geldi. Geçen bir kaç ayda da düşük gelen enflasyon oranları memurlara ek zam getirmeyecek. 

Toplu sözleşme hükümlerine göre, Aralık 2015 ile Haziran 2016 arasındaki enflasyon oranlarının toplamının yüzde 6'yı aşması durumunda, memurlar aşan nispette, yılın 1. yarısı için enflasyon farkı alabiliyorlar.
 
Enflasyon oranları Mayıs ayında 0.58 oranında arttı. TÜİK'in bugün açıkladığı rakamlara göre, ilk beş aydaki toplam enflasyon oranı yüzde 3.15 oldu. 
 
Bu durumda, yılın ilk altı ayındaki enflasyon oranının yüzde 6'yı bulması zor görünüyor. Haziran ayında, enflasyonun yüzde 6'yı aşmaması durumunda memurlar için enflasyon zammı oluşmayacaktır.
 
MAYIS AYI ENFLASYON RAKAMLARI
 
Mayıs ayında TÜFE yüzde 0,58 arttı. TÜFE yıllık yüzde 6,58 oldu. Yİ-ÜFE Mayıs'ta yüzde 1,48 arttı, Yİ-ÜFE ise yıllık yüzde 3,25 oldu.

YORUMLAR 1
  • cesur 7 yıl önce Şikayet Et
    ne artsın nede fark verin . şu vergi dilimini de bir hal edin. 1oo zam 5o lira dilim.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR