Hükümetten ekonomiyi uçuracak müthiş hamle!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazinenin reel sektörü rahatlatacak ve teminat ihtiyacını karşılayacak yeni bir düzenleme yaptığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.09.2017 09:32 GÜNCELLEME 11.09.2017 09:32 Türkiye Ekonomisi
Hükümetten ekonomiyi uçuracak müthiş hamle!
Hükümetten ekonomiyi uçuracak müthiş hamle!

Kamu ihalelerinde banka teminat mektubunun yanı sıra 'kefalet sigortası' imkanı da getirdiklerini açıklayan Başbakan Yardımcısı Şimşek, banka teminat mektubu tutarının 446 milyar lirayı bulduğunu söyledi.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazine’nin reel sektörü rahatlatacak ve teminat ihtiyacını karşılayacak yeni bir düzenleme yaptığını belirterek, "Artık şirketlerimiz bir kamu ihalesine teminat verirken opsiyonları sadece banka teminat mektubu ile sınırlı olmayacak. Banka teminat mektubu yerine dilerse ‘kefalet sigortası’ da yaptırabilecek” dedi.

Şimşek, kefalet sigortasının, borçlunun alacaklıya karşı yükümlülüğünü yerine getirememesi riskine karşı teminat sağlandığını hatırlatarak, kefalet sigortalarının dünyanın birçok ülkesinde banka teminat mektubu gibi kullanıldığını söyledi. Değişiklikle özel sektörün teminat ihtiyacının karşılanmasında ilave kapasite oluşturulduğunu vurgulayan Şimşek, bankalarca hali hazırda teminat ihtiyacı için kullandırılan kredi limitlerinin başka alanlarda kullanımı imkanının sağlandığını ve teminat ihtiyacının karşılanmasında ürün çeşitliliğinin artırıldığını bildirdi.

Şimşek, “Genel şartlarda yaptığımız değişiklikle birlikte kefalet senetlerinin ilk talepte ödemeli olarak da düzenlenebilmesinin önünü açtık. Böylece kefalet senetlerinin de tıpkı banka teminat mektupları gibi kayıtsız, şartsız, kesin, asli, sigortalının yükümlülüğünden bağımsız, süresiz, ilk talepte ödeme kaydını içerecek şekilde düzenlenmesi mümkün hale geldi” dedi.

YORUMLAR 2
  • vedat 6 yıl önce Şikayet Et
    fabrika yapin fabrika birakin bu hikayeleri. bu insaat sektörü doyuma ulasinca ne yapacak bu ülke. özel sektör ile bir olup cep telefon uretin bilgisayar uretin katma değeri yuksek urunlere yoğunlaşin. tekstil insaat daha kac yil bu yükü taşiyacak
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle katiliyorum
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR