Galatasaray derbi öncesi kupada test maçında! Okan Buruk rotasyon yapacak
Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde yarın Gençlerbirliği'ni konuk edecek.
ABONE OL
Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde yarın Gençlerbirliği ile karşılaşacak.
RAMS Park'taki müsabaka saat 20.30'da başlayacak.
Sarı-kırmızılı ekip, Türkiye Kupası'nda A Grubu'nu 12 puanla en üst sırada tamamladı.
Başkent temsilcisi ise B Grubu'nu 10 puanla üçüncü sırada bitirerek, çeyrek finalde Galatasaray'ın rakibi oldu.

BU SEZONKİ 3. MAÇ
Galatasaray ile Gençlerbirliği, bu sezon 3. kez karşı karşıya gelecek.
Sarı-kırmızılı takım ile Ankara ekibi, Süper Lig'de sezon başından beri iki kez karşılaştı.
İstanbul'daki maçı 3-2 kazanan Galatasaray, deplasmandaki müsabakadan ise 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.
OKAN BURUK ROTASYON YAPABİLİR
Sarı-kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk'un yarınki maçta derbiyi de düşünerek rotasyona gitmesi bekleniyor.
Süper Lig'in 31. haftasında 26 Nisan Pazar günü oynanacak ve şampiyonluk yarışını etkileyecek Fenerbahçe derbisi öncesinde tecrübeli çalıştırıcının Gençlerbirliği karşısında daha az süre bulan oyunculara şans verme ihtimali bulunuyor.

RAMS PARK'TAKİ SON 13 RESMİ MAÇT A YENİLMEDİ
Sarı-kırmızılılar, RAMS Park'ta rakiplerini konuk ettiği son 13 resmi müsabakada mağlubiyet yaşamadı.
Sahasında son olarak 25 Kasım 2025 tarihinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Belçika temsilcisi Union Saint-Gilloise'ya 1-0 yenilen Galatasaray, sonrasında RAMS Park'ta 8 Süper Lig, 3 Şampiyonlar Ligi ve 2 Türkiye Kupası maçına çıktı. Sarı-kırmızılı ekip, bu maçlarda 10 galibiyet ve 3 beraberlik yaşadı.
Söz konusu maçlarda 34 kez ağları sarsan Galatasaray, 10 golü kalesinde gördü.
KUPADA DA BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
Galatasaray, Türkiye Kupası'nda son 10 karşılaşmada mağlubiyet görmedi.
Kupada son olarak 29 Şubat 2024 tarihinde konuk ettiği Fatih Karagümrük'e 2-0 yenilen sarı-kırmızılı takım, sonrasında organizasyonda 8 galibiyet ve 2 beraberlik yaşadı.
Sarı-kırmızılılar, bu süreçte 24 kez rakip fileleri havalandırırken, 8 gol yedi.

GENÇLERBİRLİĞİ'NE KARŞI SON 5 MAÇTA 5 GALİBİYET
Galatasaray, Gençlerbirliği ile oynadığı son 5 resmi karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı.
Sarı-kırmızılı ekip, 1 Mart 2020 tarihinde 3-0 kazanılan maçla başlayan süreçte Süper Lig'de rakibini üst üste 5 karşılaşmada mağlup etti.
Söz konusu 5 müsabakada 16 kez fileleri havalandıran Galatasaray, kalesinde de 3 gol
-
Giresun 39 dakika önce Şikayet EtNe yaparsan yap gelenek devam eder.Beğen
-
HAGİİİ 3 saat önce Şikayet EtNe kadar yedek oyuncu varsa hepsini sahaya sür Okan efendi, asları riske atma asla...Beğen Toplam 9 beğeni