UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Villarreal!

UEFA Avrupa Ligi finalinde Villarreal, seri penaltı atışları sonucunda Manchester United'ı 11-10 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2021 01:39 GÜNCELLEME 27.05.2021 01:50 UEFA AVRUPA LİGİ
UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Villarreal!
UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Villarreal!

UEFA Avrupa Ligi'nde normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren final maçında penaltılarda Manchester United'a 11-10 üstünlük kuran Villarreal, tarihinde ilk kez kupanın sahibi oldu.



Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kapasitenin yüzde 25'ine denk gelen 9 bin 500 taraftarın tribünlerden takip ettiği Polonya'daki Gdansk Stadı'nda oynanan final maçında, İngiltere'nin Manchester United takımı ile İspanya temsilcisi Villarreal karşılaştı.



Orta saha mücadelesiyle başlayan karşılaşmanın ilk ciddi atağını gerçekleştiren Villarreal, bunu golle sonuçlandırdı. Serbest vuruş kazanan İspanya temsilcisinde sol kanattan Daniel Parejo'nun yaptığı uzun ortaya iyi hareketlenen Gerard Moreno, ceza sahası içinde düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek 29. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi.



Kalan dakikalarda daha atak bir oyun sergileyen Manchester United, Villarreal savunmasını geçmekte zorlandı ve ilk yarı, İspanya temsilcisinin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.



İkinci devrede atak oyununu sürdüren Manchester United, skora denge getirmekte zorlanmadı. İngiltere ekibinin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Villarreal savunması, topu ceza sahası dışına uzaklaştırmasına rağmen meşin yuvarlak, Manchester Unitedlı Luke Shaw'ın önüne düştü. Shaw'ın penaltı çizgisinden sert vuruşunda bir kez daha defans bloğundan seken topla ceza sahası içinde buluşan Edinson Cavani, meşin yuvarlağı filelere yollayarak 55. dakikada skoru 1-1'e getirdi.



İki takımın da iyi savunma yaptığı mücadelenin kalan dakikalarında taraflar eşitliği bozamadı ve 1-1 sona eren final maçı, uzatmalara gitti.



22 FUTBOLCU ARASINDA TEK KAÇIRAN KALECİ DE GEA OLDU

Uzatmaların ilk ve ikinci yarısında Manchester United ile Villarreal, temkinli bir oyun sergileyince eşitlik bozulmadı ve finalde penaltı atışlarına geçildi.

Villarreal'de Gerard Moreno, Daniel Raba, Paco Alcacer, Alberto Moreno, Daniel Parejo, Moi Gomez, Raul Albiol, Francis Coquelin, Mario Gaspar, Pau Torres ve kaleci Geronimo Rulli penaltı atışlarını golle sonuçlandırdı.



Manchester United'da Juan Mata, Alex Telles, Bruno Fernandes, Marcus Rashford, Cavani, Fred, Daniel James, Luke Shaw, Axel Tuanzebe, Victor Lindelöf'ün penaltıları golle sonuçlanırken, kaleci David de Gea penaltıdan faydalanamadı ve Villarreal, rakibini 11-10 yenerek kupaya ulaştı.

Maçın ardından Villareal takımına kupayı UEFA Başkanı Aleksander Ceferin verdi. İspanyol kulübünün oyuncuları, kupayı birlikte havaya kaldırarak büyük coşku yaşadı.

VİLLAREAL 11-10 MANCHESTER UNİTED
(SERİ PENALTI ATIŞLARI SONUCU)

VİLLAREAL: Rulli, Foyth, Albiol, Torres, Pedraza, Parejo, Capoue, Trigueros, Pino, Moreno, Bacca

MANCHESTER UNİTED: De Gea, Wan-Bissaka, Bailly, Lindelöf, Shaw, Pogba, McTominay, Rashford, Bruno Fernandes, Greenwood, Cavani

HAKEM: Clement Turpin
STAT: Gdansk Stadı

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Levrok 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ispanyollarin Mahalle takimi Avrupa Ligine katilsa kesin kazanir. Adamlar birseyleri dogru yapiyor ve her sene en az yari final oynuyorlar
    Cevapla
  • vtd3434 2 yıl önce Şikayet Et
    gs ye yaramadı erken sezon açaçak para bjk nin kasasına girecek gibi görünüyor
    Cevapla
  • zekeriya 2 yıl önce Şikayet Et
    bu takımın hocası müthiş tebrik ederim inşallah bizim takımları da oralarda görürüz.
    Cevapla
  • TONTON 12 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar da yıldız yok finalde bizim takımlarda pelkas Falcao abubakar var malasef Avrupa da ilk maçlarda hüsran bu nedir yaaa
    Cevapla
  • Yola devam 2 yıl önce Şikayet Et
    SEn herifleri tekne turu yaptirip havaalanlarinda omuzlara alip aval aval bakarsaniz lokantalarda yalakalik yapip para almaz simartirsaniz oyle olur!
    Cevapla
  • 7 NUMURA 2 yıl önce Şikayet Et
    maaşını zamanında ver ne oluyor bak
    Cevapla
  • selahattin 2 yıl önce Şikayet Et
    ondan sonra suçlu HAKEMLER! ...
    Cevapla
  • Angaralı 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar isim almıyor isim yapıyor
    Cevapla
  • Trtr 2 yıl önce Şikayet Et
    Yıldız mı yok sen yorum yapma bence 2 takım karması doğru sistemle dünya kupasını bile kaldırır
    Cevapla
  • Sporcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü adamlarda sistem var. Disiplin var.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir kez kaybetti, o da başakşehire
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR