Galatasaray'a Letonya'da Rigas çelmesi! Aslan 2-0'ı koruyamadı

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında deplasmanda Letonya temsilcisi Rigas Skola (RFS) ile 2-2 berabere kaldı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2024 21:41 GÜNCELLEME 03.10.2024 22:06 UEFA AVRUPA LİGİ
Galatasaray'a Letonya'da Rigas çelmesi! Aslan 2-0'ı koruyamadı
Galatasaray'a Letonya'da Rigas çelmesi! Aslan 2-0'ı koruyamadı

UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında Galatasaray deplasmanda Letonya ekibi Rigas Skola (RFS) ile karşılaştı.

Daugava Stadı'nda oynanan mücadele 2-2'lik eşitlikle tamamlandı. Maçta Galatasaray'ın gollerini; 12'de Mertens, 38'de Yunus Akgün attı. RFS'nin sayıları 40'ta İkaunieks, 55'te Odisharia'dan geldi.

Mücadelede 2-0'lık üstünlüğünü koruyamayan Sarı-kırmızılı ekip, böylece Avrupa Ligi'nde puanını 4'e çıkardı. RFS de organizasyondaki ilk puanını elde etti.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin 3. hafta maçında 23 Ekim Çarşamba günü Rams Park'ta İsveç ekibi Elfsborg ile kozlarını paylaşacak.



SON İKİ MAÇTA SKOR AVANTAJINI KORUYAMADI

Galatasaray, son 2 maçında öne geçmesine rağmen puan kaybı yaşadı.

Süper Lig'in 7. haftasında sahasında Kasımpaşa karşısında 3-0 öne geçen sarı-kırmızılı ekip, üstünlüğünü koruyamayarak sahadan 3-3 beraberlikle ayrıldı. Bu müsabakadan 5 gün sonra RFS deplasmanına çıkan Galatasaray, 2-0 öne geçtiği maçtan 2-2 beraberliğe gelmesini önleyemedi.



SAVUNMADA SIKINTI YAŞANIYOR


Galatasaray, bu sezon çıktığı 12 resmi maçın 11'inde gol yedi.

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'deki 7 maçın 6'sında en az bir kez kalesinde gol gördü. Galatasaray, toplamda rakiplerinin 8 kez golü bulmasını önleyemedi.

Turkcel Süper Kupa, UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki 5 karşılaşmanın tamamında gol yiyen Galatasaray, bu süreçte rakiplerinin 12 golünü engelleyemedi.

Sarı-kırmızılı ekip, 12. resmi karşılaşmada 20 gol yedi.



AVRUPA'DA DEPLASMANDA SON 5 MAÇI KAZANAMADI

Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında deplasmanda çıktığı son 5 müsabakayı kazanamadı.

Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki ilk deplasman maçında Manchester United'ı 3-2 yenen Galatasaray, sonrasında dış sahada Bayern Münih'e 2-1, Kopenhag'a 1-0 mağlup oldu.

Grubunu üçüncü tamamlayarak yoluna UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turunda devam eden Galatasaray, sahasında 3-2 yendiği Çekya temsilcisi Sparta Prag'a deplasmanda 4-1 yenilerek turnuvaya veda etti.

Galatasaray, üst üste dördüncü dış saha yenilgisini ise bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri play-off maçında İsviçre temsilcisi Young Boys karşısında 3-2'lik skorla yaşadı. Sarı-kırmızılı ekip, son olarak RFS ile 2-2 berabere kalarak dış sahadaki galibiyet hasretini dindiremedi.



MERTENS 4. GOLÜNÜ ATTI

Galatasaray'ın Belçikalı yıldızı Dries Mertens, bu sezon resmi maçlardaki 4. golünü attı.

Bu sezon Süper Lig'de 7 karşılaşmada 3 gol atan 37 yaşındaki yıldız oyuncu, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ikinci maçında ise ilk kez fileleri havalandırdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde 2, Turkcell Süper Kupa'da 1 müsabakada forma giyen Mertens, toplamda 12. resmi maçına çıktı.

YUNUS AKGÜN PARLAMAYA DEVAM EDİYOR

Galatasaray'ın altyapısından çıkan kanat oyuncusu Yunus Akgün, resmi maçlarda 3 gole ulaştı.

Sarı-kırmızılı takımda bu sezon ilk 11'in değişmezlerinden olan Yunus, 10. resmi maçına çıktı. Süper Lig'de 7 müsabakada 1 kez fileleri havalandıran 24 yaşındaki futbolcu, UEFA Avrupa Ligi'nde ise PAOK müsabakasının ardından RFS maçında da gol sevinci yaşadı.



RFS: 2 - Galatasaray: 2

Stat: Daugava

Hakemler: Filip Glova, Daniel Polacek, Peter Bednar (Slovakya)

RFS: Ondoa, Savalnieks (Dk. 46 Bolodis), Prenga, Lipuscek, Njie, Marhiev, Panic, Odisharia (Dk. 90+4 Stuglis), Ikounieks, Kouadio (Dk. 77 Osuagwu), Ndjiki (Dk. 26 Zelenkovs)

Galatasaray: Günay Güvenç, Kaan Ayhan (Dk. 64 Batshuayi), Sanchez, Abdülkerim Bardakcı (Dk. 86 Berkan Kutlu), Jakobs, Torreira (Dk. 77 Kerem Demirbay), Sara, Barış Alper Yılmaz, Mertens (Dk. 87 Yusuf Demir), Yunus Akgün, Icardi

Goller: Dk. 12 Mertens, Dk. 38 Yunus Akgün (Galatasaray), Dk. 40 Ikounieks, Dk. 55 Odisharia (RFS)

Sarı kartlar: Dk. 18 Yunus Akgün, Dk. 85 Kerem Demirbay (Galatasaray), Dk. 31 Panic, Dk. 83 Ikounieks (RFS)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 144 TÜMÜ
  • karabahtim 12 dakika önce Şikayet Et
    Maçin yildizi Yunustu, ama tek başina çabasi, maçi kurtarmaya yetmedi.
    Cevapla
  • haksöyler 13 dakika önce Şikayet Et
    hadi beşiktaşın rakipleri zor fenerinde rakibi zor ama Galatasaraya ne oluyor arkadaş ?daha önce duyan varmı şu takımın ismini nasıl berabere kalırsınız ayıptır ya sadece icardiye verdiğiniz parayla satın alırsınız komple rakibi utanın utanın...
    Cevapla
  • Erkan 19 dakika önce Şikayet Et
    Bu takımlardan bir cacık olmaz
    Cevapla
  • Das 19 dakika önce Şikayet Et
    Letonya istanbuldan kücük
    Cevapla
  • Okan Can 26 dakika önce Şikayet Et
    2. Golü atan Odisharia benzinci de çalışan bir elemanmış.Köy takımı Avrupaki ilk puanını bizden aldı.2-0 dan 2-2 nedir arkadaş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR