Beşiktaş, Avrupa'da suskun! Kartal ilk yarıda çözüldü

UEFA Avrupa Ligi ikinci haftasında Beşiktaş sahasında Eintracht Frankfurt'a 3-1 mağlup oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2024 23:58 GÜNCELLEME 04.10.2024 00:20 UEFA AVRUPA LİGİ
Beşiktaş, Avrupa'da suskun! Kartal ilk yarıda çözüldü
Beşiktaş, Avrupa'da suskun! Kartal ilk yarıda çözüldü

UEFA Avrupa Ligi ikinci hafta mücadelesinde temsilcimiz Beşiktaş sahasında Alman ekibi Eintracht Frankfurt'u konuk etti. Tüpraş Stadı'nda oynanan karşılaşmayı konuk ekip 3-1 kazandı.

Frankfurt'a galibiyeti getiren golleri 19. dakikada penaltıdan Marmoush, 22. dakikada Dina Ebimbe ve 82. dakikada Ansgar Knauff kaydetti. Beşiktaş'ın tek golünü 90+3. dakikada Arthur Masuaku attı. Öte yandan Beşiktaş'ta Ciro Immobile, 27. dakikada penaltı atışından yararlanamadı.

Bu sonucun ardından Frankfurt, Avrupa Ligi'nde puanını 4'e yükseltti. Geçen hafta da Ajax'a 4-0 mağlup olan Beşiktaş ise henüz puanla tanışamadı. İki maçta iki mağlubiyetle toplam 7 gol yiyen Beşiktaş, -6 averajla 36 takımın bulunduğu UEFA Avrupa Ligi'nde son sırada yer aldı.

Beşiktaş bir sonraki maçında 24 Ekim Perşembe günü deplasmanda Fransız ekibi Lyon'la karşılaşacak. Frankfurt ise aynı gün sahasında Rigas'ı konuk edecek.

Kırmızı kart beklentisi, ofsayta takıldı

Karşılaşmanın 8. dakikasında Ciro Immobile, ceza sahasına girerken Robin Koch ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı.

VAR hakemlerinin uyarısı üzerine potansiyel kırmızı kart için pozisyonu monitörden izleyen hakem John Beaton, son oyuncu durumundaki Immobile'nin ofsaytta olduğuna karar verdi.

Böylece siyah-beyazlı oyuncuların Koch için kırmızı kart beklentisi de gerçekleşmedi.

Ciro Immobile, penaltı kaçırdı

Beşiktaş'ta İtalyan futbolcu Ciro Immobile, penaltı vuruşundan faydalanamadı.

Siyah-beyazlı takım, 26. dakikada Rafa Silva'nın ceza sahası içinde yaptığı vuruşta Koch'un topa elle müdahalede bulunduğu gerekçesiyle penaltı kazandı.

Ciro Immobile'nin 27. dakikada kullandığı penaltı atışında kaleci Santos, sağına uzanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi ve gole izin vermedi.

Deneyimli santrfor, kariyerinde Avrupa kupası maçlarında ilk kez penaltı kaçırdı. Immobile, Avrupa arenasında kullandığı 9 penaltının 8'ini gole çevirdi.

Kaleci Santos'tan kritik kurtarışlar

Eintracht Frankfurt'un Brezilyalı kalecisi Kaua Santos, maçta çok önemli kurtarışlara imza attı.

Karşılaşmanın 27. dakikasında Immobile'nin penaltı vuruşunda topu kornere çelen Santos, 6. dakikada Ndour, 37. dakikada Rafa Silva, 45+1. dakikada Immobile ve 85. dakikada Salih Uçan'ın çıkardığı şutlarda, 86. dakikada ise Mustafa Hekimoğlu'nun kafa vuruşunda gole izin vermedi.

Müsabakada 6 kritik kurtarışa imza atan Kaua Santos, galibiyette de önemli rol oynadı.

Almanya temsilcilerine karşı 11. yenilgi

Beşiktaş, Alman ekipleriyle Avrupa kupalarında oynadığı maçlarda 11. mağlubiyetini yaşadı.

Siyah-beyazlılar; Avrupa arenasında Alman takımlarıyla 14. kez karşı karşıya geldi.

"Kara Kartal", bu müsabakalarda 11. kez sahadan mağlup ayrıldı. Söz konusu karşılaşmaların 2'sini kazanan Beşiktaş, birinde de berabere kaldı.



Beşiktaş: 1 - Eintracht Frankfurt: 3

Stat: Tüpraş

Hakemler: John Beaton, Daniel McFarlane, David McGeachie (İskoçya)

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Svensson (Dk. 63 Onur Bulut), Paulista, Uduokhai, Masuaku, Ndour (Dk. 77 Mario), Gedson Fernandes (Dk. 77 Salih Uçan), Rashica (Dk. 63 Semih Kılıçsoy), Rafa Silva, Muçi, Immobile (Dk. 85 Mustafa Hekimoğlu)

Eintracht Frankfurt: Santos, Kristensen, Koch, Theate, Nkounkou (Dk. 85 Amenda), Ebimbe (Dk. 62 Knauff), Larsson (Dk. 74 Skhiri), Dahoud, Marmoush (Dk. 62 Ekitike), Matanovic, Götze (Dk. 46 Chaibi)

Goller: Dk. 19 Marmoush, Dk. 22 Ebimbe, Dk. 82 Knauff (Eintracht Frankfurt), Dk. 90+3 Masuaku (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 17 Uduokhai, Dk. 33 Immobile, Dk. 56 Ndour, (Beşiktaş), Dk. 67 Nkounkou, Dk. 90+1 Ekitike (Eintracht Frankfurt)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 38 TÜMÜ
  • kemal 6 dakika önce Şikayet Et
    Türk takımları ne uefa ne konferans nede şampiyonlar ligine katılmaması gerek bu siyonistlerin turnuvasında ne işimiz var en güzeli asya şampiyonlar ligine katılsınlar yeni bir çığır açılmış olur azerbaycan takımları türk takımları başvursunlar en doğrusu bu
    Cevapla
  • rasim 8 dakika önce Şikayet Et
    bsk başkanı gs la uğraştığın kadar takımına sahip cıksan daha iyi olu iki macta 8 gol yedi artık gevezeliği bırak takıma bak
    Cevapla
  • Levrock 2028 10 dakika önce Şikayet Et
    gs, bjk, ts bunu bir türlü anlamiyor. Avrupada geriye cekilip rakibi üstüne cekmek korkaklik degil en dogru sistem. Real Madrid bile bunu yapiyor bizimkiler ilerde set oyunu oynayacak , hepsi hala 2010 yili Barselona modunda, bir türlü cikamadilar o modtan. Fenerbahce bu isi cok daha iyi yapiyor.
    Cevapla
  • Fener hastası 10 dakika önce Şikayet Et
    Olmadı bjk olmadı. Neyse önümüzdeki maçlara bakalım. Ama kaleci ve defans dökülüyor.
    Cevapla
  • haksöyler 11 dakika önce Şikayet Et
    rakipte ki kaleci neymiş arkadaş vallahi helal olsun adam harbi kaleci kale-ci
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR