Türkiye için büyük prestij! UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon İstanbul'da belli olacak
UEFA Avrupa Ligi'nde sezonunun şampiyonu, İstanbul'da belli olacak. Finalde Alman temsilcisi Freiburg ile İngiliz ekibi Aston Villa karşılaşacak.
UEFA Avrupa Ligi'nde 2025-2026 sezonunun şampiyonu, İstanbul'da Alman temsilcisi Freiburg ile İngiltere ekibi Aston Villa arasında oynanacak finalde belli olacak.
Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki ikinci önemli turnuvasının final maçı, Tüpraş Stadyumu'nda saat 22.00'de başlayacak.
Karşılaşmayı Fransız hakem François Letexier yönetecek. Letexier'in yardımcılıklarını Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni üstlenecek. Jerome Brisard, video yardımcı hakem olarak görev yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise İspanyol Alejandro Hernandez olacak.

İKİ TAKIM DA İLKİ İSTİYOR
Aston Villa ve Freiburg, tarihlerinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi finali heyecanı yaşayacak.
İngiliz temsilcisi daha önce 1981-82 sezonunda, Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde Bayern Münih'i Peter Withe'nin golüyle 1-0 yenerek tarihi zafere imza attı.
Birmingham ekibi 1982 yılındaki UEFA Süper Kupa finalinde de Barcelona'ya 3-1 üstünlük sağlayarak müzesine ikinci Avrupa kupasını götürdü.
Freiburg ise tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında final maçına çıkacak.
İSTANBUL FİNALLERDE İNGİLİZ TAKIMLARINA YARIYOR
Tüpraş Stadı'nda oynanacak UEFA Avrupa Ligi finaliyle birlikte İstanbul, 5. kez bir UEFA organizasyonunun finaline ev sahipliği yapacak.
Avrupa futbolunun 1 numaralı organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2 kez finali organize eden İstanbul, 1'er kez de UEFA Kupası finali ve UEFA Süper Kupa'ya şahitlik etti.
UEFA KUPASI, İSTANBUL'DA BİTTİ
İstanbul, 2009 yılında UEFA Kupası'na son noktayı koydu.
Eski adıyla son kez düzenlenen ve bir sonraki sene UEFA Avrupa Ligi olarak adlandırılan UEFA Kupası organizasyonu, İstanbul'da tamamlandı.
Geride kalan günlerde hayatını kaybeden A Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörlerinden Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk, tarihinin ilk Avrupa kupasını İstanbul'da kaldırdı.
O zamanki adıyla Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan finalde Shakhtar Donetsk, Alman ekibi Werder Bremen'i 2-1 yenerek UEFA Kupası'nı müzesine götürdü.

KUPA 2'NİN GEDİKLİSİ EMERY, REKORUNU GELİŞTİRMEK İSTİYOR
UEFA Avrupa Ligi'nde yaşadığı 4 şampiyonlukla adı kupayla özdeşleşen İspanyol teknik adam Unai Emery, Freiburg karşısında "kupayı en fazla kazanan teknik direktör" rekorunu geliştirmek istiyor.
Turnuvada 5 kez final oynayan 54 yaşındaki Emery, Sevilla ile 2014, 2015, 2016'da, Villarreal ile de 2021'de kupayı kazanırken, 2019'da ise Arsenal ile finalde kaybetti.
41 yaşındaki Julian Schuster ise kariyerinin ilk finalinde şampiyonluk mücadelesi verecek.
FREIBURG - ASTON VİLLA
MUHTEMEL 11'LER
FREIBURG: Atubolu, Kübler, Ginter, Lienhart, Treu, Eggestein, Manzambi, Beste, Höler, Grifo, Matanovic
ASTON VİLLA: Martinez, Cash, Konsa, Torres, Digne, Lindelöf, Tielemans, McGinn, Rogers, Buendia, Watkins
STAT: Tüpraş
HAKEM: François Letexier
SAAT: 22:00
YAYIN: TRT 1 / Tabii
-
Doğrusu Bu 4 saat önce Şikayet EtFreiburg 2 Villa 4 . Bonus ve KDV ile 4 ün üstüne çıkabilir Villa .Beğen
-
misafir 4 saat önce Şikayet Etçoğu insanın finalin istanbulda oynanacağından haberi bile yokBeğen Toplam 2 beğeni
-
Altan 8 saat önce Şikayet EtEskiden böyle bir otganizasyon türkiyede yapılds cumhurbaşkanı bakanlar kuvvet komutanları asrın en büyük olayı gibi teyakküze geçebilecekken, şimd bu işleri su yoluna düşürmüş olanlara selam olsun.Beğen Toplam 18 beğeni
-
Misafir 8 saat önce Şikayet Etadam gibi takımlar izledeydik İstanbul faBeğen
-
Murat 8 saat önce Şikayet EtFavori FREİBURG.Beğen