Limassol'un Avrupa'da başarısı yok

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'nda yarın karşılaşacağı Kıbrıs Rum Kesimi'nin takımı AEL Limassol'un Avrupa kupalarında başarısı bulunmuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2012 12:29 GÜNCELLEME 24.10.2012 12:29 UEFA AVRUPA LİGİ
Limassol'un Avrupa'da başarısı yok
Limassol'un Avrupa'da başarısı yok

Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi, Avrupa arenasında oynadığı 18 maçta 9 yenilgi, 6 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

Avrupa arenasında ilk kez 1968-69 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yer alan AEL Limassol, İspanya'nın Real Madrid takımına iki maçta da 6-0'lık skorlarla mağlup olarak, 1. turda elendi. Kıbrıs Rum Kesimi ekibi, Avrupa'daki en farklı skorlu yenilgilerini de bu maçlarda Real Madrid karşısında aldı.

Avrupa'da 3 kez Kupa Galipleri Kupası, birer kez de UEFA Kupası ve Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yer alan AEL Limassol, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6 eleme maçı oynadı ve UEFA Avrupa Ligi'ne grup aşamasında katıldı.

-En başarılı sezonunu geçiriyor-

Geçmişinde Avrupa'da eleme turlarında ve 1. turlarda elenen AEL Limassol, bu sezon en başarılı sezonunu geçiriyor.

Bu sezona kadar Avrupa'da çıktığı 10 maçta 7 yenilgi, 1 beraberlik ve 2 galibiyet alan Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi, bu sezon Avrupa'da oynadığı 8 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik aldı, 2 kez yenildi.

Geçen sezon Kıbrıs Rum Kesimi 1. Ligi'nde şampiyon olan AEL Limassol, 2012-2013 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda Kuzey İrlanda'nın Linfield takımını 3-0 ve 0-0'lık skorlarla eleyerek, tur atladı.

3. eleme turunda Sırbistan'ın Partizan takımını kendi sahasında ve deplasmanda 1-0'lık skorlarla yenen Limassol, play-off turunda Anderlecht'i kendi sahasında 2-1 yenmesine karşın, deplasmanda 2-0 mağlup olunca, ''Devler Ligi''ne veda ederken, UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçları oynamaya hak kazandı.

UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'nda ilk maçında kendi sahasında Almanya'nın Borussia Mönchengladbach takımıyla 0-0 berabere kalan AEL Limassol, ikinci maçında deplasmanda Fransa'nın Olympique Marsilya ekibine 5-1 yenildi.

AEL Limassol, Kıbrıs Rum Kesimi 1. Ligi'ne 6. hafta sonunda 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 12 puanla 4. sırada yer alıyor.

-Türk-Kıbrıs Rum Kesimi takımları eşleşmeleri-

Türk takımları, daha önce Kıbrıs Rum Kesimi takımlarıyla 3 kez eşleşti.

1986-87 sezonunda Beşiktaş, Şampiyon Kulüpler Kupası 2. turunda Apoel ile eşleşirken, İstanbul'daki ilk maça Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi çıkmayınca iki karşılaşmayı da 3-0 hükmen kazanarak, çeyrek finale yükseldi.

2006-2007 sezonunda ise Trabzonspor, UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Apoel'i 1-1 (deplasman) ve 1-0'lık skorlarla eledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda 2005-2006 sezonunda Anorthosis Famagusta ile eşleşen Trabzonspor, deplasmandaki ilk maçı 3-1 yitirirken, kendi sahasında 1-0 kazanmasına karşın elendi.

-Kadrosu-

AEL Limassol'da Fenerbahçe maçı öncesinde teknik direktör Charalampos Christodoulou'nun görevine son verildi.

Limassol'un kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Kaleciler: Matias Degra, Isli Hidi, Vangelis Georgiou

Savunma oyuncuları: Dosa Junior, Maykon, Stelios Parpas, Marios Nikolaou, Christis Theophilou, Marcos Airosa, Carlitos, Edwin Ouon, Andreas Kyriakou

Orta saha oyuncuları: Monteiro, Rui Miguel, Edmar, Paulo Sergio, Luciano Bebe, Gilberto, Dede

Forvet oyuncuları: Orlando Sa, Michalis Konstantinou, Chris Dickson, Vouho

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR