Kaçan balık büyük oldu! Süper Lig'in eski yıldızı Avrupa'da tarih yazdı

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan Yunanistan ekibi Olympiakos'ta Hatayspor'un eski golcüsü Ayoub El Kaabi, bu sezon sergilediği performansla adından söz ettirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.05.2024 14:35 GÜNCELLEME 03.09.2024 17:32 UEFA KONFERANS LİGİ
Kaçan balık büyük oldu! Süper Lig'in eski yıldızı Avrupa'da tarih yazdı
Kaçan balık büyük oldu! Süper Lig'in eski yıldızı Avrupa'da tarih yazdı

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan Yunanistan ekibi Olympiakos'un Faslı forveti Ayoub El Kaabi, bu sezon sergilediği performansla adından söz ettirdi.

Finalde İtalya ekibi Fiorentina'yı uzatma devrelerinde El Kaabi'nin attığı golle 1-0 yenen Olympiakos'un Avrupa Konferans Ligi'ndeki şampiyonluğu, Yunanistan takımlarının tarihte kazandığı ilk Avrupa kupası olarak kayıtlara geçti.

Bir dönem Hatayspor'da da forma giyen El Kaabi ise attığı gollerle Olympiakos'un Avrupa kupası zaferinin mimarı oldu.

Avrupa Konferans Ligi'nde gol kralı

El Kaabi, Avrupa Konferans Ligi'nde oynadığı 9 maçta rakip fileleri 11 kez havalandırarak gol krallığına ulaşırken gol sevinci yaşayamadığı tek maçın Fenerbahçe olması dikkatlerden kaçmadı.

Sadece Fenerbahçe'ye gol atamadı

Avrupa Konferans Ligi'nde Ferencvaros'a 2, Maccabi Tel Aviv'e 3, Aston Villa'ya 5 ve Fiorentina'ya bir olmak üzere 11 gol atan El Kaabi, sadece Fenerbahçe ile oynanan çeyrek final maçlarında fileleri havalandıramadı.

UEFA Avrupa Ligi gruplarında da 3 gol bulan El Kaabi, toplam 14 golle bu sezon Avrupa kupalarının en skorer futbolcusu olmayı da başardı.

Hatayspor'da 1,5 sezon oynadı

El Kaabi, 1,5 sezon Süper Lig ekibi Hatayspor'da da görev yaptı.

Hatayspor'da 2021-2022 sezonunda 18 ve 2022-2023 sezonunda 8 gol atan El Kaabi, 55 maça çıktı ve 26 kez ağları sarstı.

El Kaabi, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'den ayrıldı ve önce Al Sadd, ardından Olympiakos'a transfer oldu.

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bu futbolcular bizde neden böyle OYNAMIYOR mu , yoksa OYNATILMIYOR MU.. Bizdeki HATA NE..
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizin bu rezil futbol ortamında hangi futbolcu kendini ne kadar geliştirip gösterebilir ki? Arkada oyun kuran birileri, hakemlerin durumu, ekonomik şartlar, futbolcuların önemli kısmının ahlaksızca işlerini yapmaları say say bitmiyor. Anca 40 yılda bir Arda gibiler çıkıp ilerleyebiliyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR