Bakan Işıkhan'ın fındık mesaisi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Düzce'de mevsimlik tarım işçileriyle birlikte fındık topladı. Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada, "Temel amacımız çocuk işçiliğini sona erdirmek." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.09.2024 17:22 GÜNCELLEME 05.09.2024 17:46 ÜLKE'DE BUGÜN
Bakan Işıkhan'ın fındık mesaisi
Bakan Işıkhan'ın fındık mesaisi

Düzce'ye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitim aldığı Cumayeri Reyhan Turan İlkokulu'nu ziyaretinin ardından Taşlık köyünde temaslarda bulundu. Bakan Işıkhan, Taşlık köyünde bir bahçeye girerek, mevsimlik tarım işçileriyle birlikte fındık topladı.

"BURASI ÜRETİMİN ALIN TERİNİN SOMUTLAŞTIĞI YER"

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Vedat Işıkhan, Düzce'nin üretimin bol olduğu kentlerden birisi olduğunu ifade ederek, "Şuanda da fındık bahçelerinden birindeyiz. Burası üretimin, alın terinin somutlaştığı bir yer. Mevsimlik tarım işçilerimizi ziyaret ettik. Kardeşlerimizin yaşam şartlarını yerinde inceleme fırsatımız oldu. Bakanlığımızı doğrudan ilgilendiren çalışma alanlarından bir tanesi. Yaşadıkları sorunlar hakkında da bilgi sahibi olduk." dedi.

"ÇOCUKLARIN EĞİTİMDEN GERİ KALMAMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILDI"

Bakanlık olarak hayata geçirdikleri projeyle, çalışma ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi sürecinde mevsimlik tarım işçilerinin yanlarında olduklarını ve desteklediklerini vurgulayan Işıkhan, "Biliyorsunuz, Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde mevsimlik tarım işçileri ve aileleriyle ilgili de karar çıkmıştı. Bu doğrultuda, sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı değil, birçok bakanlığın uhdesine giren topyekun çalışma yapıldı. Sadece istihdam değil, milli eğitim boyutu da var. Aileler tarlada, bahçede çalışırken çocukların eğitimden geri kalmaması noktasında çalışmalar yapıldı." diye konuştu.

"TEMEL AMACIMIZ ÇOCUK İŞÇİLİĞİ SONA ERDİRMEK"

Türkiye'nin çocuk işçiliğiyle mücadele konusunda yürüttüğü çalışmalarla "rehber ülke" olarak seçildiğini ifade eden Bakan Işıkhan, "Türkiye Cumhuriyeti'nin çocuk işçiliğinin sona erdirilmesi için yaptığı çalışmalar diğer ülkelere rehber nitelikte. Bu çerçevede, temel amacımız çocuk işçiliğinin sona erdirilmesi üzerine. Bunun yanı sıra da belli bir yaş aralığında olan gençlerimiz için de mesleğe yönlendirme, boş zamanlarını değerlendirme gibi çalışmaları da Milli Eğitim Bakanlığımız ile bir arada yürütüyoruz." şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLAR BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Düzce'de çalışan mevsimlik tarım işçilerine de destek olduklarını kaydederek, "Temel hedef, Düzce'de misafir olan kardeşlerimizi daha iyi ağırlamak, alın terini kazanırken onlara destek vermek. Çocuklar bizim için çok önemli. Çocuklarımıza da gerekli desteği vermek zorundayız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak bu süreci sürekli destekliyoruz. Çalışmalarımız oluyor, eylem planlarımız oluyor. İhtiyaçlar doğrultusunda yönlendirmelerimiz oluyor." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • CEMAL 1 hafta önce Şikayet Et
    Çocuk işçiliği özendirilmeli. Çocuklar; yemek, içmek, uyumak, oyun oynamak, tüketmekten başka bir şey bilmeyen robotlara dönüşüyor. Biraz da üretsinler.
    Cevapla
  • Ekrem bey 1 hafta önce Şikayet Et
    Çocuklar o kadar önemli ki dünyadan bi haber, emek nedir bilmeyen, dijitaj ortama hapsedilmiş çocuklar mı yetiştirmek hedefinizde. Çocuk kendi fındık bahçesinde çalışıp hayatı tecrübe etmesi gerekir. Tarımın T sinden anlamayan nesiller yetişiyor maalesef. Yakın gelecekte fındık hasadı yapacak işçi bile bulamayacağız.
    Cevapla
  • İzmirli öğretmen 1 hafta önce Şikayet Et
    Okuyup ne yapacak Allah aşkına. Okuyanları görüyoruz. Bomboş.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR