Aydın'da hayvan sağlığı için dev adım: 47 bin doz ücretsiz aşı yapılacak

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen "Buzağılar Aşılansın Sağlıklı Yaşasın" projesi ile il genelinde 47 bin ücretsiz aşı yapılması hedefleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 19.09.2024 09:04 GÜNCELLEME 19.09.2024 09:24 ÜLKE'DE BUGÜN
Aydın'da hayvan sağlığı için dev adım: 47 bin doz ücretsiz aşı yapılacak
Aydın'da hayvan sağlığı için dev adım: 47 bin doz ücretsiz aşı yapılacak

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde yürütülen "Buzağılar Aşılansın Sağlıklı Yaşasın" projesi kapsamında 47 bin doz ücretsiz aşılama yapılacak. 

Proje ile gebeliklerinin son iki ayına giren büyükbaş hayvanlar aşılanarak, buzağıların sağlıklı bir şekilde büyümeleri amaçlanıyor. 

"BUZAĞILAR OLMAZSA SÜT OLMAYACAK"

Aşılama çalışmalarını inceleyen İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş "Buzağı bir süt sığırcılığı işletmesinin geleceği aynı zamanda da kırmızı et üretiminin kaynağıdır. İşletmede sürdürülebilir bir süt üretimi sağlıklı ve yeterli buzağı üretiminden geçer. Buzağı olmazsa süt olmayacağı gibi ileride süt üretiminde kullanılacak düve ve inek de olmayacaktır." ifadelerini kullandı. 

Hayvanların yaşamını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için koruyucu hekimlik önemli bir faktör olduğuna dikkat çeken İbrahim Altıntaş, "Canlının yaşamını tehlikeye sokabilecek veya kalıcı hasarlar oluşturabilecek bazı hastalıkları daha ortaya çıkmadan önlemek, bu hastalıkların oluştuktan sonraki tedavisinden daha fazla önem taşır. Bu amaçla birçok viral veya bakteriyel hastalıklara karşı geliştirilen aşılar koruyucu hekimliğin temelini oluşturmaktadır." dedi.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR