Camiye bıraktığı notu görenler 'haram ve helal' ayrımı yapan var dedirtti

Kütahya'da üniversite yerleşkesindeki caminin kadınlar mescidi bölümünde telefonunu şarj eden kişi, kullandığı elektriğin karşılığında para ve not bırakarak ayrılması "helal ve haram" ayrımı yapan var dedirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2024 18:00 GÜNCELLEME 18.10.2024 18:00 ÜLKE'DE BUGÜN
Camiye bıraktığı notu görenler 'haram ve helal' ayrımı yapan var dedirtti
Camiye bıraktığı notu görenler 'haram ve helal' ayrımı yapan var dedirtti

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Germiyan Yerleşkesi'ndeki Germiyan Kampüsü Camisi'nin müezzini Osman Arslan, öğle namazından önce geldiğinde mescitteki prizin yanında 10 lira ile "Telefon şarj ücreti" yazılı notu buldu.

Bu duyarlılık karşısında duygulanan Arslan, sosyal medya hesabından "Sen ne güzel bir insansın, Allah senden razı olsun kardeşim." mesajını paylaştı.

Osman Arslan, gazetecilere, not sahibinin davranışından etkilendiğini söyledi.

"BÖYLE GENÇLERİMİZİN OLMASI BİZLERİ DUYGULANDIRIYOR"

Mescidi genellikle kız öğrenciler kullandığı için parayı ve notu bir üniversiteli genç kızın bıraktığı tahmin ettiğini belirten Arslan, şöyle konuştu:

"Namaz vakitleri haricinde iki vakit arasındaki cemaat yoğunluğumuz öğrencilerimizin ders durumuna göre daha fazla oluyor. Camimizin bayanlar kısmında şarj ücreti için bırakılan not ve ücrete şahit oldum. Bunlar günümüzde çok değerli davranışlar. Bu davranışlarımızın gençlerimizden gelmesi çok daha kıymetli. Böyle gençlerimizin olması bizleri duygulandırıyor. Bize bu duyguyu yaşattığı için ve ince davranışından dolayı o kardeşimize çok teşekkür ediyorum."

KAYNAK : AA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • Yasin 1 saat önce Şikayet Et
    Birazda vicdanlı olsun 1 şarj 20 TL eder az vermiş.
    Cevapla
  • elestiri 1 saat önce Şikayet Et
    sowa devan
    Cevapla
  • ömer faruk 1 saat önce Şikayet Et
    ALLAH tan korkan herkes aynı sorumluluk duygusu içinde hareket ederler. Keşke aynı duyarlılığı 85 milyon insanımızda taşısa:)
    Cevapla
  • Ahmet 1 saat önce Şikayet Et
    Sow bis isler müdürlüğü oldu artık..
    Cevapla
  • hançer 2 saat önce Şikayet Et
    Allahim sayilarini artirsin insallah.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR